במתכון הזה נשתמש בכל הלימון אפילו בזרעים שלו המכילים פקטין (חומר מייצב) טבעי, במתכון הזה משתמשים בשני מרכיבים בלבד, מבלי לספור את המים. כל מה שאתם צריכים זה לימונים טריים וסוכר!
על מנת שהמתכון הזה יצליח בצורה מושלמת צריך לבחור את הלימון הנכון, כדי להכין ריבת לימון טובה צריך לימונים בעלי קליפה עבה יותר. לימונים דקים יותר מכילים יותר מיץ, אבל לימונים עם קליפה עבה משמשים בעיקר להכנת מתוקים כמו הריבה הזו, אמנם הם לא מכילים הרבה מיץ אבל מספיק קליפה על מנת לתת לריבה את המרקם הנכון.
יש להסיר את המרירות של הלימונים לפני שמבשלים את הריבה, בשביל להסיר אותה בשלו את הלימונים 10 דקות במים רותחים והעבירו אותם לקערה גדולה עם מים קרים, חזרו על התהליך הזה 3 פעמים. אם תרצו ריבה עם טעמים חזקים ומרירים, אם תרצו שהיא תהיה עדינה יותר כמו שאנחנו אוהבים השרו את הלימונים 12 שעות במקרר, עדיף להחליף את המים לפחות פעם אחת.
הכינו 2 צנצנות זכוכית לאחסן את הריבה, שווה להשתמש בצנצנות עם סגירה הרמטית אבל לא חייב.
עקרו את צנצנות זכוכית, איך עושים את זה? שטפו אותם היטב עם מים וסבון. לפני שהם מתייבשים, שפכו לבפנים מים רותחים בגרסה הקצרה, אבל ודאו שהצנצנת באמת מחוסמת יכולה לעמוד בחום כזה, אחרה הכינו תבנית שימו עליה את הצנצנות והכניסו לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות.
חממו סיר בישול גדול עם מים על אש גבוהה.
חיתכו את תחתיות הלימונים וחתכו את הלימונים לשניים.
סחטו את כל הלימונים, ושמרו את שאריות הלימון והזרעים להמשך המתכון. כמובן שאת מיץ הלימון עצמו שמרו במקרר והשתמשו :)
לאחר שהמים בסיר רותחים, הניחו את הבד עם הלימונים הסחוטים. מבשלים 10 דקות ואז מעבירים אותם לקערה גדולה או לסיר מלא במים קרים.
חזור על תהליך זה פעמיים נוספות.
בשלב זה, תוכלו להמשיך לשלב הבא ולהתחיל להכין את הריבה, אם תרצו שהיא תהיה בעלת טעם חזק. אחרת, השרו את הלימונים בהרבה מים קרים במשך 14-18 שעות. החלפת המים שהם סופגים לפחות 3 פעמים. תמיד אפשר לטעום חלק מהעור כדי לראות אם הוא לטעמכם. .
הסוד לריבה טובה הוא בכמות הסוכר. היחס צריך להיות 1:1 - זאת אומרת על כל משקל הלימונים, הקליפות והמיץ צריך להיות את אותו משקל סוכר.
העבירו את הלימונים למסננת. תנו להם לעמוד 10 דקות ולהוריד את כל המים. המלצה שלנו שקלו אותם באמצעות משקל דיגיטלי ורשמו את המספר הזה. הניחו את הלימונים בצד.
שקלו את מיץ הלימון הסחוט ששמרתם במקרר. הוסיפו מים ככל שיידרשו כך שישקלו כמו הלימונים. (משקל מיץ לימון + מים = משקל קליפות לימון). יחס 1:1.
עכשיו שקלו את הסוכר. זה צריך להיות שווה לכמות מיץ הלימון + מים + קליפות הלימון. לדוגמא, אם קליפות הלימון שלך שוקלות 1 ק"ג ומיץ הלימון והמים שוקלים 1 ק"ג אז אתה צריך 2 ק"ג סוכר.
לוקחים את קליפות הלימון ועם כף מגרדים את כל התוכן שנותר בפנים ומניחים אותו בקערה. לאחר מכן חותכים את קליפות הלימון שנותרו לחתיכות קטנות ומכניסים גם לקערה.
מוסיפים את מיץ הלימון והמים יחד עם הסוכר לתוך סיר גדול. באופן אידיאלי השתמשו בסיר גבוה כי הריבה נוטה לעלות ולגלוש מהסיר. הביאו לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
הנמיכו את האש לבינונית-נמוכה ובשלו במשך 2 דקות עד שרוב הסוכר מתמוסס.
מוסיפים את חתיכות הלימונים ס ומערבבים מדי פעם, עד שהריבה מתייצבת.(אמור לקחת בערך 25 דקות)
כדי לבדוק אם הריבה סמיכה מספיק, הכניסו צלחת קטנה למקפיא למשך 5 דקות. לקחו קצת מהריבה עם כפית והוסיפו אותה לצלחת. כשהריבה מתקררת על הצלחת הקרה תוכלו לראות כמה היא סמיכה.
לאחר שהריבה מתייצבת, הסירו את הסיר מהאש והניחו אותו בצד. תנו לזה לעמוד כמה דקות עד שתראו את הלימונים צוללים מתחת לפני הריבה.
מחלקים את הריבה באופן שווה לצנצנות, הבטיחו שיש כמות שווה של לימונים ו"נוזל "על כל אחת מהן להנאה מירבית.
תהנו ואל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים
בתאבון :)