עוגיות החמאה במתכון זה מענגות וחמאתיות בטירוף אבל גם לא מתוקות מדי כך שנוצר איזון מושלם, תתכוננו להתמכר!
לפני שניגש למתכון עצמו, מאוד חשוב לדאוג שהחמאה שלכם היא בטמפרטורת החדר.
דאגו להוציא את החמאה מהמקרר בערך שעה או שעתיים לפני הכנת המתכון. אם במקרה שכחתם או שאתה ממש רוצים להכין את המתכון ברגע זה, אל דאגה!
הכניסו את החמאה לקערה וחממו במיקרוגל בערך ל-40 שניות על 60%. אם אתם לא רוצים להשתמש במיקרוגל מזגו מים רותחים בקערה קטנה ולאחר 2 דק שפכו את המים לכיור והניחו את הקערה הפוכה מעל החמאה שלכם, היא אמורה להגיע לטמפ' החדר תוך בערך רבע שעה.
חברו ראש גיטרה למיקסר שלכם, והוסיפו לקערה את החמאה בטמפרטורת החדר המלח והסוכר, עד שמתקבל מרקם פלאפי.
הוסיפו את החלמונים, דאגו לגרד שאריות חלמון מהדפנות אל התערובת.
הוסיפו את תמצית הוניל.
הוסיפו את הקמח בהדרגתיות עד שמתקבל מרקם אחיד.
הוציאו את הבצק וגלגלו אותו לצורת גליל, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לפחות לשעה.
לאחר שהבצק התקרר הוציאו אותו מהמקרר.
פזרו אבקת סוכר על משטח עבודה נקי, הסירו את הניילון הנצמד וגלגלו את הבצק היטב באבקת הסוכר.
השתמשו בסכין כמה שיותר חדה (על מנת שהבצק שלנו יחתך בקלות ולא יאבד את צורתו) וחתכו את הבצק לפרוסות בעובי שווה
מקמו את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה, ואפו את העוגיות בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דק' או עד שקצות העוגיות מתחילות להשחים.
אל תשכחו להכין תה חם ולהתפנק
תהנו ובתאבון :)
הוספת יותר מדי קמח במתכון זה היא אחת הטעויות הכי נפוצות במתכון זה ומאד מומלץ לשקול את הקמח בעזרת משקל. במקרה שאין לכם משקל, דאגו לאוורר את הקמח ופזרו אותו בעדינות לתוך כוס המדידה שלכם, כך תבטיחו רמת דיוק גבוהה יותר בכך שלא תדחסו את הקמח אל תוך הכוס.
בסיום האפייה של עוגיות החמאה, כבו את התנור והשאירו את הדלת מעט פתוחה. עוד כמה דקות בתנור כבוי ימשיך לייבש את העוגיות עוד קצת ויתן אקסטרה קראנצ'יות והתפוררות.