מג׳דרה היא מנה ערבית אוטנתית אפילו יש כאלה שיגידו מנה ים תיכונית, מבחינתנו מג׳דרה היא ארוחת ערב מושלמת ומאוד קלה להכנה, כל מה שתצטרכו מלבד תבלינים זה כוס עדשים, 2 כוסות אורז, ו 3 בצלים, מנה מלאת טעם ופשוט בריאה.
המתכון הזה מתאים לצמחוניים, טבעוניים וגם לכאלה שרגישים לגלוטן, פשוט מנה חוצת מינים עדות ורגישויות!
הביאו לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים בכף מלח גס
שטפו היטב (אתם הולכים להשתמש במים של העדשים) כוס של עדשים ירוקות, שימו את העדשים במים הרותחים ל-5 דקות וכבו את הגז.
התחילו עם הבצלים, קחו 3 בצלים גדולים, קלפו וחתכו אותם לרצועות (תזהרו לא לבכות הרבה).
בחרו מחבת בעלת דפנות גבוהות ועם מכסה, שפכו רבע כוס שמן זית על המחבת, הוסיפו את בצל שחתכתם, תבלו ברבע כפית מלח והנמיכו את האש ללהבה הנמוכה ביותר שיש לכם.
ערבבו את הבצל מידי פעם עד שהוא מתרכך ושקוף, זה הזמן לכסות את המחבת עד שהבצל מקורמל באדים של עצמו זה לוקח 15 דקות, ערבבו כל 5 דקות.
הוסיפו אל הבצלים 2 כפות מים, מי שרוצה יכול להוסיף רבע כפית סוכר זה יגרום לבצל להתקרמל טוב יותר אבל לא חובה, אתם רוצים שהבצל יגיע לצבע חום שוקולדי כזה, המשיכו לבשל את הבצל על אש נמוכה עוד 20 דקות (עד שבצל מאבד משהו כמו שליש מהנפח)
הצעד הזה הוא לא חובה, אנחנו חושבים שזה מקפיץ את המנה מאוד! שימו בתוך קערה קטנה חצי כוס צימוקים, סחטו מיץ מחצי לימון וכף של מים רותחים. תנו להם לנוח בצד, כשנוסיף את זה למג'דרה בכל כמה ביסים תקבל פיצוץ טעמים חמוץ ומתוק שמשדרג את המתכון.
לאחר שיש לנו בצל מקורמל והעדשים נמצאות בסיר עם מים אפשר להתחיל עם האורז, קחו 2 כוסות של אורז (אנחנו משתמשים באורז בסמטי) ושטפו אותם פעמיים, עושים זאת על מנת להיפטר מחלק מהעמילן שעוטף את האורז
בסיר שבו תתבשל המג׳דרה, מחממים 2 כפות שמן זית ולאחר מכן הוסיפו חצי כפית מלח, כפית כמון, וחצי כפית פלפל שחור (מי שאוהב קינמון או בהרט יכול להוסיף רבע כפית כאן אבל לא חובה) ערבבו כ 30 שניות עד שהתבלינים יפתחו בשמן
הוסיפו את האורז וערבבו עם התבלנים, הוסיפו 3 כוסות מים מסיר העדשים, סננו את העדשים מהמים שנותרו והוסיפו אותם אל הסיר, הוסיפו גם את הבצל המקורמל (והצימוקים למי שהכין), הביאו את הסיר לרתיחה והעבירו לאש הנמוכה ביותר שיש לכם.
הסיר עם המגדרה צריך להיות שעה על הגז
שטפו וקצצו גס פטרוזיליה משהו כמו חצי כוס, ערבבו היטב עם חצי כוס יוגורט יווני (מעל 5% שומן), הוסיפו כף שמן זית, קצת כמון, מלח ופלפל לפי הטעם
העבירו את המג'דרה למגש והגידו ביחד עם היוגורט שהכנתם, פשוט תענוג
בדרך כלל לא משתמשים במי העדשים, אתם יכולים להשתמש במים רגילים אבל אתם מפספסים כל כך הרבה טעם, הסוד שלנו במתכון הזה הוא להשתמש במי העדשים בבישול האורז כך טעם העדשים חודר אל האורז ויוצר טעם פשוט מדהים!
הבחירה הטבעית והמסורתית להכנת מג'דרה הן עדשים ירוקות, אבל אתם יודעים שלא נגיד לכם שפשוט ככה זה אז הנה הסבר קצת למה דווקא ירוקות. יש 3 סוגי עדשים ירוקות, כתומות ושחורות, העדשים הכתומות הן המהירות ביותר לבישול הבעיה איתם בהכנת מג'דרה שהן פשוט יתפרקו בתהליך הבישול מה שיגרום למג'דרה שלכם להיראות יותר כמו עיסה. העדשים השחורות הן הקשיחות ביותר וישמרו על צורתם לאחר הבישול, לוקח להם הרבה יותר זמן להתבשל ולכן הן לא יהיו מוכנות עם האורז, אם בכל זאת החלטתם להשתמש בעדשים שחורות, הגדילו את זמן הרתחת העדשים ב 20 דקות. עדשים ירוקות הן פשוט שילוב של ה-2, זמן בישול בינוני ולא שומרות על צורתן המלאה לאחר הבישול אבל גם לא מתפוררות.