תבשיל חומוס מרוקאי מבושל כמו של סבתא
את החומוס אני קונה כבר בתחילת השבוע ומשרה ללילה שלם לפני הבישול, בדרך כלל קונה 2-3 קילו ומשרה ביחד, לאחר מכן מחלקת לשקיות זיפלוק ושומרת במקפיא.
אין כמו ארוחת שבת עם חלה וחומוס מבושל ביתי…
תבשיל החומוס המרוקאי הזה זה כל מה שאתם צריכים.
התבשיל הזה הוא שילוב של חומוס מבושל עם תבלינים וירקות.
תבשיל מלא בחלבון מהצומח ובתבלינים חמים וריחניים שישמחו את בלוטות הטעם שלכם וישמרו על תחושת שובע.
ומה הכי טוב? הכל על בסיס צמחי! אנחנו מבטיחים לכם, תבשיל החומוס הזה הוא ארוחת ערב צמחונית נהדרת.
חומוס, המכונה גם שעועית גרבנזו, היא סוג של קטניות שהן מרכיב פופולרי במטבחים רבים ברחבי העולם. הם מקור מצוין לחלבון וסיבים צמחיים, מה שהופך אותם לתוספת מזינה לכל תזונה. לחומוס יש טעם מעט אגוזי ומרקם קרמי, והוא יכול לשמש במגוון מנות כמו מרקים, תבשילים, סלטים ומטבלים כמו חומוס. הם גם מרכיב רב תכליתי שניתן לצלות, למעוך או למחית (כשהחומוס מבושל) ליצירת מרקמים וטעמים שונים.
יש לשים בסיר את הפלפלים, הגמבה השום, הכוסברה והתבלינים.
את הפפריקה יש לפתוח עם השמן ולהוסיף לסיר.
יש להוסיף מים כ-4/5 כוסות תלוי בגודל הסיר ולבשל עד להרתחה מלאה כ-15 דקות.
יש להוסיף את החומוס ולבשל עד שמתרכך כ-1/2 שעה.( יש פעמיים שצריך יותר ולכן ניתן להוסיף מים וזמן בישול בנוסף לזמן שכתבתי זה משתנה מסיר לסיר ומסוג החומוס)
יש להוסיף כוסברה טריה.
תהנו, ואל תשכחו לתייג אותי :)
עטרה❤️
עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים
למי שיש שאלות ורוצה לראות עוד מתכונים, מוזמן להצטרף אל קבוצת הווצאפ ״מבשלים ואופים עם עטרה״