מי בכלל צריך בשר שיש גבינות כל כך טעימות, המתכון הזה ניתן להתאמה על בסיס הירקות שזמינים לכם במקרר, תוצאה טעימה ומפנקת ביותר מובטחת אם תעקבו אחר הצעדים.
את המתכון הזה ניתן להכין בכמה גרסאות:
החליפו את הריקוטה והביצים בריקוטה שקדים והיפטרו מגבינת הפרמזן, זה נותן אחלה של תוצאה וטעים ממש, אנחנו עושים את זה לא מעט פעמים בארוחות שישי בשריות
השתמשו באטריות לזניה ללא גלוטן או השתמשו בירקות במקום שכבת האטריות לזניה, חתכו פרוסות ארוכות ודקות של חצילים או קישואים וצלו אותם על המחבת עד שיאבדו את רוב הלחות שלהם ככה הם יצליחו להפריד את השכבות מבלי להתמזג אל הרוטב
שנתחיל?
הרתיחו סיר גדול עם מים מומלחים בכף של מלח גס
הכניסו את האטריות אל הסיר ובשלו לפי ההוראות שעל גבי האריזה. אנחנו ממליצים להוריד את הפסטה מהאש 2 דק לפני בכדי לקבל אל-דנטה מושלם.
הוציאו את האטריות ושטפו אותם במים קרים על מנת לעצור את הבישול שלהם, סדרו אותם על מגש, הניחו אותם זה לצד זה ולא אחד על השני על מנת שלא ידבקו, מרחו אותם במעט בשמן זית וכך ישמרו על צורתם עד להרכבת הלזניה
חממו תנור ל- 180 מעלות בכדי לחסוך זמן בהמשך.
קצצו את כל הירקות לקוביות בגודל ס״מ וחצי בערך, שמרו על גודל אחיד של הירקות כדי שזמן הבישול שלהם יהיה אחיד
חממו מחבת גדולה בעלת דפנות על להבה בינונית ושימו 2 כפות של שמן זית. לאחר שהשמן חם הוסיפו את הבצל אל המחבת ערבבו עד שהבצל שקוף.
כתשו 3 שיני שום והוסיפו אל המחבת, הוסיפו גם גמבה, קישוא ופטריות בשלו במשך משהו כמו 8 דקות עד שהירקות מתרככים אבל לא עד הסוף
הוסיפו את העגבניות המרוסקות אל המחבת ובשלו עד שהרוטב מסמיך והנוזלים מצטמצמים בחצי, משהו כמו 5 דקות.
הוסיפו כמה עלי בזיליקום ופלפל שחור.
בקערה ערבבו את הריקוטה הביצים וחצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
קחו תבנית בינונית שאפשר להכניס לתנור, הכי יפה יוצא עם תבנית שקופה אבל לא חובה, מרחו עליה מעט שמן בכדי למנוע הידבקות
שכבת רוטב: שימו שכבת רוטב בגובה ס״מ בערך
שכבת לזניה: פזרו את אטריות הלזניה בצורה אחידה וצרו שכבה
שכבת גבינה: מרחו מחצית ממילוי הגבינה שהכנתם
שכבת רוטב: שימו שכבת רוטב בגובה ס״מ בערך
חזרו על שלב 4, 5 ו-6 פעם נוספת.
כסו את תבנית בייר אלומיניום והכניסו לתנור ל-20 דקות
הסירו את הכיסוי, פזרו את חצי כוס גבינת הפרמזן שנותרה, אם יש לכם מוצרלה אפשר גם להוסיף והחזירו לתנור לעוד 15 דקות.
תנו ללזניה להתקרר מעט והגישו.
מוכן! בתאבון
אם אתם יודעים שאתם הולכים לארח אתם יכולים בכיף להכין את הרוטב אפילו עד 3 ימים מראש ולפני הארוחה להכין השכבות ולדחוף לתנור, יוצא מושלם!