יש לבשל את האורז למשך 10 דקות במים בלבד כ-2 כוסות מים, האורז אינו צריך להיות מוכן ב-100%
בזמן שהאורז בבישול יש לטגן היטב את הבצל הלבן והסגול עד לריכוך מלא
לאחר שאורז מוכן יש לסנן היטב את המים מהאורז ולתת לו התקררות מלאה
את אותה פעולה יש לעשות עם הבצל המטוגן (לא להשתמש בבצל והאורז שהם חמים, כל דבר צריך להיות מסונן היטב בקערות נפרדות)
לאחר שהבצל והאורז יתקררו היטב יש לאחד את האורז והבצל, להוסיף את החמוציות, האגוזים, הכוסברה והתבלינים: כפית צילי, כפית מלח, כפית פלפל שחור, 2 כפות שמן וחצי כפית ראס אל חנות.
לערבב היטב ולהניח במקרר להתייצבות.
את העוף יש לשטוף היטב מבפנים ומבחוץ
ולהכין את משחת התבלינים שמורחים על העוף: מלח, פלפל שחור, צילי, ראס אל חנות, שמן ולחובבי המתוק 3 כפות סילאן. (אפשרי לוותר למי שלא אוהב מתוק)
מערבבת היטב את התבלינים ומורחת היטב על כל העוף מבפנים ומבחוץ גם בבטן העוף וגם מתחת לעור העוף
לאחר שמרחתי היטב, ממלא את העוף במילוי שהכנתי מעט דוחסת לבטן שיגיע המילוי עד לבפנים
סוגרת מעט את העוף עם העור שמעל, אין צורך לקשור את העוף
מכניסה את העוף לתבנית פיירקס המיועדת לאפיית עופות שלמים עם השמן שנותר בקערה
למי שאין את תבנית הפיירקס, יש תבניות חד פעמי עמוקות יש לצפות בנייר אפיה את התבנית ולכסות את העוף בנייר כסף
יש להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות
לאפות את העוף כ-45 דקות על חום של 200 מעלות ו-לאחר 5 דקות נוספות להסיר את הנייר כסף/ מכסה הפיירקס ולאפות על תוכנית גריל.
יש להגיש את העוף שלם למרכז השולחן תחת מגש עץ, העוף מתאים לארוחת שבת או ארוחת ערב מפנקת ומשפחתית.
תהנו, ואל תשכחו לתייג אותי :)
עטרה❤️
עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים
למי שיש שאלות ורוצה לראות עוד מתכונים, מוזמן להצטרף אל קבוצת הווצאפ ״מבשלים ואופים עם עטרה״