הכנו לכם מתכון מושלם לקיש חצילים שמתאים לארוחת בוהוריים (בראנץ׳) ארוחת ערב וגם לכל ארוחה שביניהם, אפשר ואף מומלץ להכין את הבצק בעצמכם במתכון הזה, אבל אם אין לכם זמן או שאתם סתם מתעצלים אפשר להשתמש בבצק מוכן לקיש שקונים בסופר.
אפשר להשתמש בכל גבינה מגורדת שתרצו אנחנו חושבים שפרמזן נותן את הטעם הטוב ביותר כאן, אבל אתם לגמריי יכולים להשתמש בגבינה צהובה, פקורינו, ובגדול בכל גבינה שנמסה היטב.
רגע לפני שמתחילים וודאו שיש לכם תבנית עגולה שאפשר להכניס לתנור, מרחו עליה מעט חמאה או שמן זית.
הכניסו אל הבלנדר שלכם את כוס ורבע קמח, 100 גרם חמאה וכפית מלח
הפעילו את הבלנדר עד שאתם מקבלים פירורים, לאחר מכן הוסיפו את החלמון וכף מים קרים עד שנוצרים גושי בצק בבלנדר
הוציאו את הבצק מהבלנדר ולושו אותו כדקה, הכינו ממנו עיגול ועטפו בניילון נצמד לאחר מכן הכניסו למנוחה של שעה במקרר
אחרי שהבצק נח, רדדו אותו על משטח מקומח לעיגול דק בעובי של קצת פחות מחצי ס״מ, סדקו אותו על התבנית של הקיש, ועשו חורים בעדינות עם המזלג, הכניסו את התבנית עם הבצק אל המקפיא עד לשימוש
חממו תנור ל 180 מעלות
חותכים את החציל והגמבה לפרוסות בעובי של 1.5 ס״מ, מסדרים על תבנית עם נייר אפיה, זלפו שמן זית ותבלו במלח ופלפל והכניסו לתנור ל 20 דקות
בזמן שהחצילים והגמבה בתנור הכינו את התערובת שתחבר לנו הכל יחדיו
ערבבו היטב בקערה שמנת לבישול, 2 ביצים, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפות קמח ואת גבינת הפרמזן
חממו תנור ל 180 מעלות והוציאו מהמקפיא את תבנית הקיש שעליה הבצק
סדרו את הגמבה החצילים על הבצק ופזרו חתיכות של גבינת פטה, נסו לשמור על מראה אסתתי בסידור, שפכו את תערובת הביצים שהכנתם על הכל
הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות ואפו עד שהבצק מזהיב והקיש מרגיש יציב
תנו לקיש החצילים המושלם שהכנתם להצטנן כ -10 דקות לפני הגשה.
בתאבון!
אם אתם מחפשים עוד מתכונים של קישים נהדרים, הכנו לכם סיכום של קישים מושלמים לחג השבעות
אפשרי לגמריי להחליף את הקמח ב ״קמח כרגיל״, התוצאה נפלאה לא פחות!