אם יש משהו שאנחנו אוהבים זה הקיש הזה, קיש פטריות וקשקבל שמתאים לארוחת בוהוריים (בראנץ׳) ארוחת ערב וגם לכל ארוחה שביניהם, אפשר ואף מומלץ ביותר להכין את הבצק בעצמכם במתכון הזה, זה באמת מהיר וקל, אבל אם אתם מתעצלים או מאוד ממהרים קנו בצק מוכן לקיש מהסופר והשתמשו בו
לפני שמתחילים וודאו שיש לכם תבנית עגולה שאפשר להכניס לתנור, מרחו עליה מעט חמאה או שמן זית.
אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה קשה מגורדת שתרצו אנחנו חושבים שגבינת קשקבל נותנת את הטוויסט הטוב ביותר במתכון הזה
הכנו את המתכון הזה עם כמעט כל סוג של פטריות שמצאנו פורטבלו, שמפניון שיטאקי ואפילו מלך היער. השתמשו באיזה פטריות שתרצו וגם תוכלו לגוון במתכון הזה
הכניסו אל הבלנדר שלכם את 240 גרם קמח, 150 גרם חמאה, כפית מלח, וקצת פלפל שחור
הפעילו את הבלנדר עד שאתם מקבלים פירורים, לאחר מכן הוסיפו את הביצה וכף מים קרים עד שנוצרים גושי בצק בבלנדר
הוציאו את הבצק מהבלנדר ולושו אותו כדקה, הכינו ממנו עיגול ועטפו בניילון נצמד לאחר מכן הכניסו למנוחה של חצי שעה במקרר
אחרי שהבצק נח, רדדו אותו על משטח מקומח לעיגול דק בעובי של קצת פחות מחצי ס״מ, סדרו אותו על התבנית של הקיש, ועשו חורים בעדינות עם המזלג, הכניסו את התבנית עם הבצק אל המקפיא עד לשימוש
קלפו ופרסו את 2 הבצלים לרצועות דקות יחסית, את הפטריות אנחנו אוהבים שלמות או חתוכות גס במקרה של פטריה גדולה כמו פורטובלו
חממו מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית על להבה בינונית
טגנו את רצועות הבצל עד שהן שקופות, זה הזמן להוסיף שן שום גדולה או 2 לחובבי השום ואת הפטריות תבלו במלח ופלפל והשאירו על הגז עד שאין נוזלים כמעט (שלא ירטיב את הבצק של הקיש)
הוסיפו עלים טריים של טימין או זעתר לפי הטעם, אנחנו מוסיפים חופן יפה וערבבו
תנו לתערובת להתקרר על מנת שלא יקרישו את הביצים במפגש ביניהם, בינתיים נכין את תערובת הביצים
ערבבו היטב בקערה שמנת מתוקה, 2 ביצים, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, כף קמח ואגוז מוסקט
חממו תנור ל 180 מעלות והוציאו מהמקפיא את תבנית הקיש שעליה הבצק
סדרו את תערובת הפטריות והבצל על הבצק ופזרו מעל הכל את גבינת הקשקבל, נסו לשמור על מראה של שכבות בסידור
שפכו את תערובת הביצים שהכנתם על הכל שימו לב לא למלא עד סוף הבצק התערובת עם הביצים תתנפח מעט לכן השאירו מעט רווח
הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות ואפו עד שהבצק מזהיב והקיש מרגיש יציב
תנו לקיש הפטריות והקשקשבל המושלם שהכנתם להצטנן כ -10 דקות לפני הגשה.
בתאבון!
אם אתם מחפשים עוד מתכונים של קישים נהדרים, הכנו לכם סיכום של קישים טעימים לחג השבעות
אפשרי לגמריי להחליף את הקמח ב ״קמח כרגיל״, התוצאה נפלאה לא פחות!
אם אין לכם פטריות או שפשוט אהבתם את המתכון ובא לכם לנסות משהו חדש, אפשר להחליף את הפטריות בחתיכות בטטה, פרחי ברוקולי או כרובית ועוד… רק שמרו על יחס זהה בין כמות הפטריות לירק שבחרתם :)