אין דבר יותר טעים מפנקייק, על זה כולנו מסכימים :)
קבלו מתכון בעוד גרסה לפנקייק בננה קל ופשוט להכנה שגם ילדים יכולים להכין!
ערבבו בקערה בינונית 1.5 כוסות קמח, 2 כפות סוכר, 2.5 כפות אבקת אפייה וחצי כפית מלח.
בקערה נוספת רסקו את הבננה היטב בעזרת מזלג על לקבלת מרקם חלק, הוסיפו 2 ביצים, כוס חלב, ואת תמצית הוניל ערבבו היטב עד שהתערובת חלקה, הוסיפו גם 100 גרם חמאה אל התערובת וערבבו היטב.
ערבבו את תכולת 2 הקערות בתנועת קיפול עדינה, אל תערבבו יותר מידי, יכול להיות שיהיו מעט גושים בבלילה וזה תקין לגמריי - זאת הבננה :)
הבלילה שלכם מוכנה
חלק חשוב הוא בחירת המחבת - השתמשו במחבת שטוחה עם שוליים נמוכים שיהיה קל להפוך את הפנקייקים.
מחממים את המחבת על אש בינונית.
ברגע שהמחבת חמה מרחו מעט חמאה או לחלופין רססו במעט ספריי שמן (למי שאין ספריי יכול להשתמש בנייר סופג לשמן את המחבת).
שפכו מן הבלילה כמות לפי גודל הפנקייק שתרצו, אנחנו בדר״כ שמים חצי מצקת בלילה.
המתינו עד שהקצוות יחלו לשנות את צבען לחום יותר ובועות יחלו להיווצר במרכז ובצדדים, זה לוקח בערך שתיים שלוש דק', הפכו והמתינו בערך 2 דקות נוספות. והופה מוכן.
חשוב - מרחו מעט חמאה או שמן לפני כל נגלה של פנקייקים.
כל מה שנותר לכם הוא לשים את התוספות האהובות עליכם ולהגיש :)
האמת שהדרך הכי כיפית לאכול את הפנקייק הזה היא עם בננה חתוכה לפרוסות וזילוף עדין של מייפל, אבל אפשר להתפרע ולהוסיף על דבר העולה על הדמיון. מפירות טריים או אפילו יוגורט עם גרנולה, אם בגרסה מושחתת עם נוטלה, ממרח לוטוס אגוזים קוקוס וכו - אף אופציה לא תאכזב!
בתאבון!
מומלץ להכין כמות גדולה ולהכפיל את הכמויות של כל הרכיבים, הכינו את הפנקייקים וסדרו אותם על נייר אפיה, עטפו אותם בשקית ואקום והכניסו למקפיא, זה יכול להישמר שם עד חודש ואולי קצת יותר. ככה כל פעם שבא לכם פנקייק דחפו לנור של 180 מעלות כמה פנקייקים למשך 8-10 דקות וזה יוצא פשוט מעולה!