הכנו עבורכם מתכון למרק עוף של אמא איזה כיף להיכנס הביתה ושריח המרק עוטף את המטבח, מרק עוף הוא ללא ספק המרק הכי מנחם וכיפי שיש, וזה כל כך קל להכין את המרק הזה שזה פשוט מצחיק.
תמיד תמיד תעדיפו חלקי עוף עם הרבה עצמות, שם נמצא כל הטעם, אנחנו ממליצים להשתמש בירכיים, שוקיים, כרעיים ואפשר להוסיף גם גרונות עוף או גרונות הודו (האהוב עלינו) להעשרת הטעם.
למי שרוצה מרק עוף דיאטטי במיוחד אפשר להשתמש בחזה עוף אבל במקרה כזה אנחנו מאוד ממליצים להשתמש גם בעצמות או גרונות במרק. (תהליך הרתיחה של חזה עוף לוקח חצי מהזמן של נתח עוף אחר)
הכינו סיר עם מים רותחים ושימו בפנים את העוף, אנחנו בחרנו ב 2 כרעי עוף
שימו לב כי בזמן שהעוף בהרתחה אתם תתחילו לראות שכבה של קצף צף בסיר, הוציאו את הקצף הזה בעזרת כף, חזרו על הוצאת הקצף כל 5 דקות בערך.
כל התהליך אמור לקחת משהו כמו 20 דקות עד שהעוף כבר לא מוציא קצף.
בזמן שהעוף רותח המשיכו אל החיתוכי הירקות
בזמן שהעוף שלכם בהרתחה, החלו לחתוך את הירקות לקוביות בינונית, גודל החיתוך משפיע באופן ישיר על כמה זמן יקח לירקות להתרכך בהכנת המרק, הקפידו על גודל שווה של חתיכות על מנת שכל הירקות יתבשלו פחות או יותר באותו הזמן ובאופן אחיד. חתכו גזר, סלרי, בצל, קישוא ותפוח אדמה
הניחו בסיר עם 2 כפות שמן את כל הירקות מלבד הקישוא (שאותו נוסיף מאוחר יותר אל המרק על מנת שלא יתפרק) שימו על אש קטנה ותנו לירקות להוציא את כל הנוזלים שלהם במשך 20 דקות, התהליך הזה יתן למרק טעם עמוק יותר של הירקות, ערבבו מידי פעם.
כבו את הגז לאחר 20 דקות
לאחר שהעוף סיים את תהליך הרתיחה והירקות כבר עברו תהליך הוצאת טעמים בסיר הגיע הזמן להוסיף את הירקות אל הסיר של העוף
הביאו את הסיר לרתיחה והוסיפו את הפטרוזיליה (אנחנו מוסיפים אותה שלמה וקושרים אותה עם גבעול אחד, אתם יכולים לקצוץ )
תבלו את המרק בכף מלח שטוחה, חצי כפית חוויג׳ למרק וחצי כפית פלפל שחור גרוס
הורידו ללהבה נמוכה/בינונית ותנו למרק משהו כמו שעה
זה הולך להיות כל כך טעים!
אנחנו מאוד אוהבים להוסיף אטריות, אבל לא נרצה להוסיף אותם לכל הסיר כי זה יתפרק לכן נרתיח את האטריות בצד למשך 5 דקות או עד שהן מתרככות, ונוסיף ישירות אל צלחת המרק. קרוטונים מוכנים ביתית זה תמיד מעולה, קחו כמה פרוסות לחם חתכו לפרוסות פזרו מעל קצת מלח פלפל ושמן זית דחפו לתנור ל 10 דקות וזה פשוט תענוג!
המרק יחזיק לכם במקרר משהו כמו 4 ימים, אם תצליחו לשמור אותו 4 ימים במקרר ולא לחסל אותו, כל הכבוד לכם :)