פנקוטה הוא פודינג בסיסי מאוד העשוי משמנת בשילוב בג'לטין. מקורו באיטליה והפירוש של שמו הוא פשוטו כמשמעו "שמנת מבושלת", שכן הגרסאות המוקדמות ביותר היו עשויות קרם סמיך, לעיתים מעובה בעצמות דגים.
אפשר לאכול אותו ישר מכוס, אך לעתים קרובות הוא מוגש על צלחת עם זילוף רוטב מתוק של פירות יער ותותים. ביס של פנקוטה הוא טעים להפליא, מרקם חלק, קרמי ונמס בפה.
הכינו 6 כוסות/קערות שבהם הולכת להיות הפנקוטה שלכם, אנחנו הלכנו על קערות על מנת שנוכל להפוך את הפנקוטה לצלחת הגשה.
שמנו קלות את הקערות מרססים ספריי שמן, ואז נגבו במגבת נייר כדי להוריד את מרבית השמן השאירו רק שכבה ממש דקה.
שפכו כוס וחצי של חלב אל הסיר ופזרו בצורה אחידה 3 כפיות של אבקת הג'לטין. תנו לסיר ״לנוח״ למשך 5 דקות או עד שרואים קמטים על החלב וגרגרי הג'לטין נראים רטובים ומומסים מעט.
העמידו את הסיר על אש נמוכה וחממו את החלב בעדינות תוך ערבוב רציף, אתם רוצים שהג'לטין יתמוסס בתוך החלב. החלב לעולם לא צריך לרתוח, אם אתם רואים קיטור, הסירו את הסיר מהתנור ותן לו להתקרר לדקה. החלב אמור להיות חם, אך לא כל כך חם שאי אפשר להשאיר את האצבע בסיר למשך 3 שניות.
לאחר כ -2 דקות שבהם החלב חם מרחו מעט מהחלב בין אצבעותיכם כדי לוודא שהוא חלק או טבלו כף בחלב ובדקו בגב הכף גרגירי ג'לטין מובחנים.
הוסיפו את הסוכר לתוך החלב והמשיכו לערבב עד שהוא מתמוסס. זה לא צריך לקחת יותר מ -5 דקות להמסה של ג'לטין וסוכר. שוב, לעולם אל תתנו לתערובת לרתוח.
הסירו את הסיר מהאש. ערבבו פנימה את השמנת מתוקה, תמצית הוניל וקורט מלח.
חלקו את התערובת באופן שווה בין הקערות והכניסו למקרר לצינון.
אם מגישים ישירות מהקערות, צננו בין שעה לשעתיים. אם אתם רוצים להגיש את הפנקוטה על צלחת תצטרכו להוציא את הפנקוטה מהקערה ולכן תצטרכו להשאיר את הקערות במקרר לפחות 4 שעות או לילה.
מלאו חצי קערה גדולה במים חמים. נגבו צלחת הגשה במגבת נייר לחה (כשהצלחת לחה יש לכם אפשרות להזיז מעט את הפנקוטה אם היא לא נופלת בול באמצע).
בעזרת סכין דקה עברו על דפנות הקערת הפנקוטה, אל תחליקו את הסכין עד התחתית, פשוט שחררו את הקצה העליון של הפודינג מקצה הכוס. טבלו את הקערה במים החמים, והחזיקו אותה שם כ-3 שניות.
הפכו את הקערה מעל הצלחת ונערו בעדינות כדי לעזור לפנקוטה לנשור מהקערה הוא אמור ליפול על הצלחת בקלות, אם זה לא קורה, חזרו על התהליך.
אוקיי הגענו לחלק הטעים באמת, הנה כמה צורות ותוספות שאיתם תוכלו להגיש את הפנקוטה:
קשטו את הפנקוטה בפירות טריים ושיפכו קולי תות מעל הכל.
זלפו רוטב שוקולד או קרמל ישירות על הפנקוטה
אפשר לחמם ריבת פטל או תות מעט ולזלף מעל
פזרו אגוזים קצוצים ושבבי שוקולד
תהנו ובתאבון :)
אתם יכולים להשתמש בכל שילוב של חלב, שמנת, חלב קוקוס, חלב סויה, חלב שקדים - באמת בכל נוזל קרמי - להכנת פנקוטה. אבל ככל שהפנקוטה מכיל פחות שומן, כך הוא יהיה רך יותר. פנקוטה המיוצר רק עם חלב סויה, למשל, יתייצב ברכות רבה. לא היינו מציעים לנסות להוציא אותו מהקערה אלא אם כן מגדילים את שיעור הג'לטין.
אם אתם רוצים לשחק עם הטעמים, נסו לגרד וניל אמיתי בחלב החם, במקום להשתמש בתמצית. או להוסיף תמציות לימון או שקדים. ניתן להחליף חלק מהחלב באספרסו או מחית פרי. רק כמה רעיונות - האפשרויות הן אינסופיות!
אולי הג'לטין לא נמס עד הסוף, או שבטעות הרתחת את התערובת. (הרתחה הורסת את כוח העיבוי של ג'לטין) יתכן שהוא גם לא התייצב מספיק זמן.