ברוסקטה היא מנת פתיחה נהדרת עם טעמים עדינים וזה כל הקסם שלה, הגרסה הקלאסית והידועה ביותר של ברוסקטה עשויה פשוט עם פרוסות לחם בגריל שנמרחו עם שום גולמי ומעליו עגבניות קצוצות, בזיליקום טרי ומלח, כמה פשוט ככה מושלם!
השתמשו ברכיבים טריים ואיכותיים בהכנת הברוסקטה, מכיוון שיש רק כמה מרכיבים, כל אחד חשוב.
אנחנו אוהבים להשתמש בעגבניות מסוג תמר, אך כל עגבניה טריה וטובה תתן כאן את האפקט הרצוי, ניתן כמובן להשתמש גם עגבניות שרי. בגדול עגבניות הן פרי עונתי המגיע לשיאו בקיץ, בישראל אין לזה כל כך משמעות כי מגדלים את הכל בחממות לאורך כל השנה, כל שאין זמן לא טוב להכנת ברוסקטה :)
שמן זית פירותי ואיכותי הוא הטוב ביותר, לגביי הלחם תראו באופן מסורתי זה הולך על לחם כפרי, אבל כבר הכנו את זה על כל סוג לחם וזה יוצא מדהים לחם לבן, שיפון, כפרי, ואפילו בגט או חצי לחמניה תספיק לכם כאן.
ההכנה האידיאלית היא לצלות את פרוסות הלחם על גריל פחמים, כך שברוסקטה תהיה מנה ראשונה נהדרת לכל בישול קיץ או ברביקיו. זוהי מנת הפתיחה המושלמת לצד יין רוזה או למברוסקו
חתכו את העגבניות כמו לסלט, ריבועים
שימו בקערה את העגבניות ו 2 כפות של שמן זית וממש מעט מלח, תנו לעגבניות משהו כמו 10 דקות להגיע לטמפרטורת החדר
לתוצאה הטוב ביותר: צולים את פרוסות הלחם על גריל פחמים עד להזהבה ועד שרואים את הפסים של הרשת על הלחם, אבל לא נכין גריל פחמים בשביל זה ניתן גם לצלות אותם בתנור, בטוסטר, או על מחבת פסים.
חתכו את שן השום לחצי, שפשפו את השום בעדינות על לחם עד שהוא יקבל מין ארומה של שום, לאל מכם שממש אוהבים שום, אפשר לגרד מעט שום על הלחם ולמרוח
סדרו את פרוסות הלחם בצלחת, הניחו כפית נדיבה של העגבניות מעל כל פרוסת לחם פזרו מלח ים, כמה עלים טריים של בזיליקום וסיימו על זילוף שמן זית מעל הכל.
כמה פשוט ככה טעים!
בתאבון
אם במקום בזיליקום ועגבניות, אתם תקחו בקערה את שמן הזית גרדו אליו את שן השום ומירחו על הלחם יש לכם ״פטונטה״ (בתרגום מאיטלקית ״פרוסה שמנה״, שזה בגדול לחם השום האיטלקי). ברומא למשל מוסיפים על הברוסקטה שבמתכון אנשובי ומוצרלה טרייה, יאמי! סיציליאנים סביר להניח יחליפו את הבזיליקום באורגנו, ניסינו וזה ממש טעים. ישנם סוגים רבים ושונים של ברוסקטה, אם כי לפעמים הם יכולים להיקרא קרוסטיני או קרוסטוני במקום (קרוסטיני הם גרסאות קטנות העשויות חתכים של בגט וקרוסטוני הם פרוסות גדולות מאוד).