עוגה פשוטה מאוד להכנה ויחד עם זאת חשוב להיות מאוד מדוייקים בכמויות, אם יש סוד אחד להצלחה של המתכון הזה זאת התבנית.
במתכון הזה משתמשים בתבנית בשם ״סיר הפלא״ כנראה שיש לכם אותה או שנקלתם בה ולא ידעתם שככה קוראים לזה, זאת התבנית העגולה עם החור באמצע, למה זה כל כך חשוב? כי החור באמצע גורם לעוגה לקבל חום באופן שווה.
הבהרה קלה, כוס המיץ תפוזים יכולה להיות מקרטון או מבקבוק אבל התוצאה הטובה ביותר מתקבלת כשסוחטים תפוזים טריים :)
התחילו בלחמם תנור ל 180 מעלות
הפרידו את החלבונים והחלמונים של 6 ביצים אל 2 קערות
בקערת החלבונים (החלק הלבן) והקציפו בה את החלבונים יחד עם כוס סוכר עד שזה אוורירי בערך 5 דקות
ערבבו בקערה אחרת, את החלמונים, כוס שמן, חצי כוס סוכר ואת הסוכר וניל. בשלב הזה מי שאוהב שווה להוסיף גרידת לימון או גרידת תפוז
הוסיפו לתערובת החלמונים וערבבו 2 כוסות קמח תופח בהדרגה, וגם כוס מיץ תפוזים.
הוסיפות אל תערובת החלמונים את הקציפה של החלבונים בתנועות קיפול, לא ערבב יותר מידי שבלילה תישאר אוורירית
אפו ב 180 מעלות למשך 40-50 דקות תלוי בתנור
תנו לעוגה להתקרר בערך חצי שעה לפני שחותכים אותה, באמת שתנסו להתאפק, זה ייתן לה יציבות
את העוגה הזאת הכי כיף להגיש עם קפה קר בקיץ או תה חם בחורף, פשוט תענוג
בהצלחה