כשמכינים דונאטס החוק הראשון הוא, היום לא סופרים קלוריות! המתכון הזה, פשוט מושלם ואנחנו מכינים אותו תמיד זה יוצא כל כך טעים שלא תוכלו להפסיק לנשנש אחת אחרי השניה.
את הבצק של הדונאטס אנחנו מכינים במיקסר, לפני שנתחיל זיכרו שזמן ההתפחה הוא פשוט חובה בהכנת דונאטס, זה ההבדל בין דונאטס אוורירי וקל ולדונאטס דחוס
התחילו בלנפות חצי קילו קמח אל קערת המיקסר
הוסיפו אל הקמח כוס של חלב פושר, כף שמרים, חצי כוס סוכר, ביצה וחמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות, הפעילו את המיקסר בערך 3-4 דקות
זה הזמן להוסיף חצי כפית מלח, המשיכו בפעולת המיקסר לעוד 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד
עטפו את הבצק בניילון נצמד, תנו לבצק לטפוח שעה וחצי או עד שהוא מכפיל את הנפח שלו
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי של כ-1 ס"מ
בעזרת כוס או חותכן קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ (כוס של נס) ובמרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי נוסף בקוטר 3 ס"מ (כוס של צ׳ייסר)
מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב כ-30 דקות, אל תתקמצנו על הזמן זה חשוב לאווריריות של הדונאטס
יוצקים את השמן לסיר או למחבת עמוקה במיוחד כך שיגיע לעומק של כ-4 ס"מ ומחממים את השמן
כשהשמן רתח, מעבירים שלוש דונאטס לשמן בכל פעם, מטגנים עד שהדונאטס הופכים תפוחים ושחומים למטה ואז הופכים לעוד דקה או שתיים
מוציאים ישר אל צלחת מרופדת בנייר סופג
ממיסים את כל החומרים לציפוי השוקולד במיקרו לדקה או 2 ומערבבים היטב, טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומניחים לכמה דקות להתייצבות
זהו יש לכם דונאטס, טעים אוורירי ומושחט!
בתאבון :)
ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם
ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!
כשמטגנים על כיריים ביתיות, יש לטגן את הבצקים בקבוצות קטנות – כדי למנוע ירידה של טמפרטורת השמן ולאפשר להכל להיטגן באופן שווה מכל צדדיו. בזמן הטיגון השגיחו על טמפרטורת השמן, והגבירו או הנמיכו את הלהבה לפי הצורך.