בואו נתחיל בלהגיד שאל תספרו את הקלוריות במתכון הזה, זה יוצא כל כך טעים שלא תוכלו להפסיק לנשנש אחת אחרי השניה.
את הבצק של הספינג׳ מכינים בדרך כלל בידיים, אבל אפשר גם במיקסר, אנחנו ממליצים לא לפחד להתלכלך ולהרגיש כמו סבתא מרוקאית, זה כל הכיף!
התחילו בלנפות חצי קילו קמח אל קערה גדולה
הוסיפו אל הקמח 2 כוסות מים פושרים ו3 כפיות שמרים חצי כוס סוכר והתחילו לערבב היטב בערך 3-4 דקות
זה הזמן להוסיף כפית מלח שטוחה, ביצה, רבע כוס שמן וכפית וודקה, המשיכו לערבב וללוש הכל עד לקבלת תערובת אחידה
שימו לב, המרקם של הבצק צריך להיות דביק, אם הבלילה יבשה הוסיפו מים בהדרגה
עטפו את הבצק בניילון נצמד, תנו לבצק לטפוח רבע שעה, אחרי רבע שעה לושו אותו היטב, עטפו אותו שוב ותנו לו ״לנוח״ עוד רבע שעה
כשהבצק מקבל בועות הכינו ממנו כדורים קטנים והניחו על נייר אפיה
הכניסו את האצבע לתוך הבצק ועשו חור באמצע והופ הכניסו לשמן הרותח, אין מה להפוך כל רגע, כשהצד התחתון שחום הפגו את הספניג׳
מומלץ לאכול חם :)
זהו יש לכם ספינג׳, טעים אוורירי ומושחט!
כל מה שנשאר זה להכין קערה של סוכר ולתבול את הספינג'!
בתאבון :)
ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם
ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!
כשמטגנים על כיריים ביתיות, יש לטגן את הבצקים בקבוצות קטנות – כדי למנוע ירידה של טמפרטורת השמן ולאפשר להכל להיטגן באופן שווה מכל צדדיו. בזמן הטיגון השגיחו על טמפרטורת השמן, והגבירו או הנמיכו את הלהבה לפי הצורך.