איזה כיף זה חנוכה, חג האורות והמטוגנים, אנחנו מאמינים שכל מה שאפשר להכין בבית הוא יותר טעים ויותר בריא בלי כל מיני חומרים שאנחנו לא יודעים לבטא את שמם
התחילו עם ניפוי הקמח, הוציאו את המיקסר מהארון והרכיבו את וו הלישה :)
ערבבו בקערה קטנה חצי כוס מים פושרים יחד עם כף סוכר והשמרים, ערבבו היטב עד שהשמרים יתמוססו במים
שפכו לקערת המיקסר את הקמח שניפיתם, את המים עם השמרים שערבבתם זה עתה, הוסיפו את כוס המים שנותרה ואת הסוכר וערבבו היטב עם כף
הוסיפו את הביצים, החלמון, גרידת הלימון חצי כוס שמן ו3 כפות ברנדי
הפעילו את המיקסר למשך 5 דקות עד שהבצק נהיה אחיד, זה הזמן להוסיף את המלח ולהמשיך לערבב לעוד 3 דקות נוספות
עטפו את הבצק בניילון נצמד שימו את הבצק להתפחה במשך חצי שעה בטמפרטורת החדר (עד שהוא מכפיל את הנפח) או לשעה במקרר, אנחנו ממליצים על המקרר יהיה יותר קל לעבוד עם הבצק לאחר מכן
לאחר ההתפחה נותנים לישה קטנה לבצק בידיים, ומתחילים להכין כדורים שווים, אנחנו אוהבים להכין כדורים של 40 גרם בערך זה יוצא בגודל של סופגניית רולדין
גזרו ריבועים של נייר אפיה, זה מאוד חשוב לשמור על הצורה בטיגון
הניחו את הכדורים על ריבועי נייר אפיה כסו אותם עם שקית (לא צמודה שלא יפגע בצורה) ותנו להם לתפוח לפחות 10 דקות נוספות לפני שהם נכנסים לשמן הרותח :)
הטעות הכי גדולה שעושים כאשר מכינים סופגניות בבית זה טמפרטורת השמן, שימו לב השמן אמור להיות בחום של 160-170 מעלות, אחרת הסופגניה תישאר בצקית מבפנים
הטעות השניה זה להרים את הסופגניה ישירות עם הידיים ואז היא מאבדת את הצורה לפני הטיגון
אחרי שהשמן רותח הורידו את הלהבה לחצי בערך ואל תשתמשו בלהבה כפולה
הכניסו את הסופניה עם הנייר אפיה לשמן על מנת לא לפגוע לה בצורה, הנייר יפרד הסופגניה כעבור כמה שניות
אין צורך להפוך את הסופגניה כל רגע, רק כשהצד התחתון שחום היפכו אותה
הוציאו את הסופגניות לנייר סופג ותנו להם להתקרר
אחרי שהסופגניה קרה, מזריקים לה עם מזרת או שקית זילוף וראש ארוך ריבה, ריבת חלב או על מה אתם חפצים
לפזר הרבה אבקת סוכר
וזהו יש לכם סופגניות פשוט מושלמות וטעימות, ותזכרו אין מצפון ולא סופרים קלוריות בחג, זה מצווה!
בתאבון :)
ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם
ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!
כשמטגנים על כיריים ביתיות, יש לטגן את הבצקים בקבוצות קטנות – כדי למנוע ירידה של טמפרטורת השמן ולאפשר להכל להיטגן באופן שווה מכל צדדיו. בזמן הטיגון השגיחו על טמפרטורת השמן, והגבירו או הנמיכו את הלהבה לפי הצורך.