כאשר בא לנו מצד אחד משהו מתוק טעים ומנחם, ומצד שני לצרוך ארוחה שהיא גם בריאה מזינה ומאוזנת - פנקייק חלבון הוא המאכל המושלם! הוא מכיל כמות גבוה של חלבונים פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים, אשר מעבר לנתונים הבריאותיים שלהם גם גורמים לתחושת שובע ממושכת.
במתכון לפנקייק חלבון הזה נראה לכם שתי שיטות להכנה:
השיטה הקלאסית
שיטת הבלנדר
בקערה רחבה ערבבו את המצרכים היבשים: קמח שיבולת השועל, אבקת האפייה וסקופ החלבון.
הוסיפו את החלב (ניתן להשתמש בכל סוג חלב שתרצו) והביצים.
ערבבו היטב ובאופו יסודי עד קבלת מרקם חלק ללא גושים כלל.
שיטה זאת חוסכת זמן והמון כלים מלוכלכים! פשוט מוסיפים את כל המצרכים אל תוך הבלנדר ומפעילים אותו עד לקבלת מרקם חלק (מה שיקרה ללא מאמץ כלל), לאחר מכן פשוט מוזגים מכלי הקיבול ישירות למחבת.
לבעלי הבלנדר ניתן להוסיף שיבולת שועל רגילה תחילה, ולטחון אותה לקמח (במקרה שאין לכם קמח שיבולת שועל)
בשיטה זאת אנחנו מאד ממליצים להוסיף לבלילה בננה (ועדיף אחת קפואה) שתתן טעם, רטיבות ומרקם מדהים לפנקייקים שלנו!
חממו מחבת על אש בינונית גבוהה עד שהיא חמה
טבלו נייר סופג במעט שמן ומרחו שכבה דקה על המחבת (אפשר לעשות זאת גם עם קוביית חמאה במקום)
מזגו מהבלילה שלנו על המחבת לפי כמות הפנקייקים שנכנסת במחבת והגודל הרצוי.
כאשר בועות מתחילות להופיע על גבי הפנקייקים והקצוות מתחילות להשחים, הפכו אותם.
בשלו למשך דקה נוספת, והוציאו מהמחבת.
חזרו חלילה עד שנגמרת הבלילה :)
אם כבר בבריאות עסקינן, אנחנו ממליצים לאכול את הפנקייקים הללו בתוספת פירות טריים ומעט מייפל טבעי זה פשוט מושלם!