היתרון הגדול במתכון הזה שהכל מתבשל בסיר גדול, התהליך הוא מאוד קל, עם קצת סבלנות ובלי הרבה לכלוך תכינו דלעת חגיגית לראש השנה, אוכלים את זה כחלק מהברכות וכמיטב המסורת אצלנו במשפחה עם קוסקוס יום אחרי החג
הכינו את הסיר בהיכון לקבלת המרכיבים, הוסיפו הכל אל הסיר לאחר החיתוך
חתכו את הדלעת עם הקליפה לקוביות של 4 ס״מ
קלפו את הבצלים, הגזרים והבטטות, את הצבלים הוסיפו שלמים אל הסיר
חתכו את הגזרים והקישואים לאורך וחתכו 3 פעמים שיצא סה״כ 6 חתיכות לכל גזר
הוסיפו אל הסיר שזיפים מיובשים, משמשים, חצי כוס צימוקים, וחצי כוס שקדים מולבנים לא משנה שלמים או חצואים
תבלו באהבה ברבע כפית ציפורן, חצי כפית קינמון טחון, מקל קינמון אחד ו2 וחצי כוסות סוכר
הוסיפו את הסיר כוס מים
העמידו את הסיר על אש גבוהה עד לרתיחה בערך 5 דקות
לאחר הרתיחה הורידו לאש בינונית/נמוכה עד שאין יותר נוזלים בסיר (לנו זה לוקח בין 50-65 דקות)
ברגע כיבוי הגז סחטו חצי לימון טרי ישר אל הסיר וכסו לעוד 5 דקות
תהנו!
חג שמח