עוף ממולא באורז פירות יבשים מתקתקים וכל טוב, אין ספק שזה מתכון מנצח לראש השנה! המתכון יכול להיות ארוחה של מנה אחת, וללא ספק יגרום לכם ללקק את האצבעות ולחכות לפעם הבאה
מבשלים את האורז בהרבה במים חמים עד שהוא מתנפח מעט, מסננים במסננת דקה ושוטפים במים (ממתינים עד שכל המים מתנקזים ומפסיקים לטפטף).
קוצצים צרור כוסברה או פטרוזיליה.
חותכים לקוביות קטנות או קוצצים את הפירות היבשים.
מערבבים את הירק הפירות היבשים הצנוברים יחד עם האורז ומתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כמון.
בצלחת קטנה מערביים ¼ כוס שמן (אנחנו מעדיפים שמן זית אבל קנולה זה לגמרי סבבה) יחד עם 2 כפות מים, הסילאן, הפפריקה והמלח.
מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
חממו תנור ל-180 מעלות.
מלאו היטב את העוף בתערובת האורז שהכנו.
סגרו את פתח המילוי עם קיסמי שיניים על מנת שלא יברח המילוי החוצה.
עסו בעדינות את העוף מכל צדדיו בתיבול שהכנו מראש.
הניחו את העוף על תבנית מרודפת בנייר אפייה, קחו נייר נוסף והניחו מעל לעוף. כעת כסו את העוף בנייר כסף והדקו היטב בדפנות.
צלו למשך שעה וחצי, לועוד חצי שעה נוספת ללא הכיסוי עד להשחמה של העוף.
בתאבון!