את החצילים ניתן לטגן או לאפות - אנחנו מעדיפים לאפות את החצילים בתנור ואפילו גילינו שאין שום הבדל בטעם אך המון הבדל מבחינת בריאות.
פרסו את החצילים לפרוסות בעובי בערך 1 ס"מ.
מרחו בשמן זית, עדיף בעזרת מברשת סיליקון לקבלת מריחה אחידה.
חממו תנור ל-180 מעלות.
אפו את החצילים בערך 10-15 דקות עד שמתקבלת השחמה והפכו אותם לצידם השני.
אפו למשך 10 דק נוספות.
ערבבו בכלי את כל מרכיבי התחמיץ והתבלינים.
הניחו את החצילים לאחר שהתקררו בכלי או בצלחת הגשה, ומזגו מעל את התחמיץ שלנו.
כסו והמתינו לפחות שעה על מנת שהטעמים ייספגו היטב בחציל.
בתאבון!
בכדי ליהנות בצורה מקסימלית מהחצילים בתחמיץ, אנחנו ממליצים לכם להכין מנה זאת לפחות כמה שעות מראש. כך לחצילים יהיה מספיק זמן לספוג לחלוטין את כל טעמי התחמיץ, וואויי כמה שזה טעים!