רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
רוטב קיסר
מתכון

רוטב קיסר

כ-5 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

תחליף לחלמון ושמן זית

אופן ההכנה

זה המתכון הקלאסי והמסורתי לרוטב קיסר, מומלץ מאוד כרוטב לסלט עם חסה טרייה ורעננה, מתכון מהיר וקל

רוב האנשים קונים רוטב לסלט קיסר בבקבוק אנחנו תמיד בגישה של מה שאפשר לעשות בבית עושים, טעים יותר ובטוח בריא יותר.

להכין רוטב קיסר תוצרת בית זה קל ביותר להכנה וטעים הרבה יותר מהגרסה הקנויה. 

ישנן וריאציות רבות לרוטב קיסר אך הגרסה הזאת היא המקורית, אל דאגה אנחנו נפנה את תשומת ליבכם לתחליפים ולשינויים שניתן לעשות במתכון.

במתכון המקורי משתמשים בחלמון ביצה ושמן זית אנחנו לגמריי חושבים שזאת הגרסה הטעימה ביותר אבל אם יש לכם חששות להכין את המתכון הזה עם ביצה חיה, אפשר להחליף את שמן הזית והביצה בכוס מיונז וכך אינכם צריך לדאוג לתת אותה לילדיכם או לנשים בהריון

איך מכינים רוטב לסלט קיסר עם שמן זית

  1. מערבבים ומרסקים את כל המרכיבים מלבד שמן הזית בעזרת בלנדר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

  2. לאחר מכן ממשיכים לערבל במהירות בינונית תוך הוספת שמן הזית בזילוף איטי.

  3. כשתראו שנוצר מרקם קרמי לרוטב זהו סיימתם.

איך מכינים רוטב לסלט קיסר עם מיונז

  1. מערבבים ומרסקים את כל המרכיבים מלבד המיונז בעזרת בלנדר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

  2. לאחר מכן ממשיכים לערבל במהירות בינונית תוך הוספת כוס מיונז.

  3. המשיכו לערבל כמה שניות… זהו, מוכן!

מזגו את הרוטב בנדיבות על הסלט שהכנתם, פשוט וטעים :)

ניסית את המתכון? איך יצא?
(4.0) | 5 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת רוטב קיסר

הוספת שמן הזית הוא הסוד לרוטב קיסר מוצלח

הוספת שמן הזית בזילוף איטי תוך כדי ערבול הינו ההליך החשוב ביותר בהכנת הרוטב, הליך זה נועד על מנת ליצור אמולסיה (תחליב) ולחבר את כל מרכיבי הרוטב למרקם קרמי ועשיר אשר יכסה באופן אחיד את כל הסלט.

הוספת שמן הזית הוא הסוד לרוטב קיסר מוצלח

פיסת היסטוריה מעניינת

בארצות הברית יש שמועה שהסלט הומצא על ידי יוליוס קיסר או הוכן עבורו, בדקנו והיא שגויה. הסלט הומצא בשנת 1924 על ידי השף צ'זרה קרדיני האיטלקי, הסלט נהיה פופולרי מאוד מיד לאחר יצירתו ומשפחת קרדיני ״התמסחרו״ ומכרו את הרוטב לסלט ברשתות השיווק.

פיסת היסטוריה מעניינת
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון טחינת שקדים
כ-5 דקות קל כשר פרווה
תמונה של מתכון רוטב יוגורט לסלט
כ-8 דקות קל כשר חלבי
תמונה של מתכון רוטב צ׳יפוטלה
כ-10 דקות קל כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות