רוב האנשים קונים רוטב לסלט קיסר בבקבוק אנחנו תמיד בגישה של מה שאפשר לעשות בבית עושים, טעים יותר ובטוח בריא יותר.
להכין רוטב קיסר תוצרת בית זה קל ביותר להכנה וטעים הרבה יותר מהגרסה הקנויה.
ישנן וריאציות רבות לרוטב קיסר אך הגרסה הזאת היא המקורית, אל דאגה אנחנו נפנה את תשומת ליבכם לתחליפים ולשינויים שניתן לעשות במתכון.
במתכון המקורי משתמשים בחלמון ביצה ושמן זית אנחנו לגמריי חושבים שזאת הגרסה הטעימה ביותר אבל אם יש לכם חששות להכין את המתכון הזה עם ביצה חיה, אפשר להחליף את שמן הזית והביצה בכוס מיונז וכך אינכם צריך לדאוג לתת אותה לילדיכם או לנשים בהריון
מערבבים ומרסקים את כל המרכיבים מלבד שמן הזית בעזרת בלנדר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
לאחר מכן ממשיכים לערבל במהירות בינונית תוך הוספת שמן הזית בזילוף איטי.
כשתראו שנוצר מרקם קרמי לרוטב זהו סיימתם.
מערבבים ומרסקים את כל המרכיבים מלבד המיונז בעזרת בלנדר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
לאחר מכן ממשיכים לערבל במהירות בינונית תוך הוספת כוס מיונז.
המשיכו לערבל כמה שניות… זהו, מוכן!
מזגו את הרוטב בנדיבות על הסלט שהכנתם, פשוט וטעים :)
הוספת שמן הזית בזילוף איטי תוך כדי ערבול הינו ההליך החשוב ביותר בהכנת הרוטב, הליך זה נועד על מנת ליצור אמולסיה (תחליב) ולחבר את כל מרכיבי הרוטב למרקם קרמי ועשיר אשר יכסה באופן אחיד את כל הסלט.
בארצות הברית יש שמועה שהסלט הומצא על ידי יוליוס קיסר או הוכן עבורו, בדקנו והיא שגויה. הסלט הומצא בשנת 1924 על ידי השף צ'זרה קרדיני האיטלקי, הסלט נהיה פופולרי מאוד מיד לאחר יצירתו ומשפחת קרדיני ״התמסחרו״ ומכרו את הרוטב לסלט ברשתות השיווק.