בגדול נאצ'וס היא מנה בסגנון טקסאני-מקסיקני מצפון מקסיקו. המנה מורכבת מצ'יפס טורטיה ומתבלים, ולרוב מוגשת כחטיף או נשנוש.נאצ'וס וסלסה נמצאים במרחק דקות ספורות מנת אירוח מושלמת!
אתם צריכים רק שלושה מצרכים פשוטים: טורטיות תירס, שמן ומלח. זה כל מה שאתם צריכים כדי להכין נאצ'וס נפלא תוצרת בית הכי טרי, פריך וטעים!
יש שלוש דרכים בסיסיות להכין נאצ'וס:
הדרך הקלאסית, מטוגנת במעט שמן.
אופים אותם בתנור.
אופים אותם במיקרוגל.
הכי טעים הוא כמובן לטגן בשמן, אבל אם אנו במצב רוח לקצץ בקלוריות, נאפה אותם.
לקבלת הנאצ'וס המושלם נשתמש בטורטיות תירס על מנת לקבל את הטעם המלוח והאהוב של הנאצ'וס.אין צורך לקנות טורטיות מהודרות, טורטיות תירס פשוטות מהסופר יעשו את העבודה.. ניתן להשתמש בטורטיות תירס תוצרת בית , אך יש לפקוח מקרוב על זמני הבישול, שעשויים להיות ארוכים או קצרים יותר תלוי בעובי שלהם.
טורטיות קמח נוטות להיות מתוקות יותר והתוצאה? נאצ'וס עם טעם מוזר קצת.
חותכים כל טורטיה ל -6 משולשים
יהיה קל יותר וטוב יותר לטגן את הטורטיות אם קודם יתייבשו מעט. אפשר להשאיר את כל הטורטיות בחוץ למשך הלילה, חשופות לאוויר כך שהן יבשות למחרת, או לייבש אותן מעט בתנור או במיקרוגל לפני שמתחילים
שימו כוס שמן בתוך מחבת יבשה, זה אמור להיות בעומק של ס״מ בערך, חממו את השמן על אש גבוהה, ברגע שהוא רותח העבירו לאש בינונית אחרת ישרפו לנו הנאצ׳וס מהר מידי
הניחו חופן משולשי טורטיה לשמן החם, טגנו כ -2 דקות בערך עד שהטורטיה מתחילה להשחים מעט והמשולש נהיה יציב וקריספי
הוציאו אל צלחת בעזרת כף מחוררת או מלקחיים ופזרו מעט מלח
חזרו על הפעולות עד שנגמר לכם משולשי הטורטיה , הגישו חם :)
חותכים כל טורטיה ל -6 משולשים
חממו תנור ל 180 מעלות
הניחו את משולשי הנאצ'וס על תבנית עם מרווח קל בין אחד לשני.
אופים את הנאצ'וס כ - 6 דקות, מוצאים, הופכים אותם ומפזרים מעט מלח
אופים עוד 7 דקות עד שהם מזהיבים ומקבלים צבע יפה
מוציאים מהתנור, עוד קצת מלח מלמעלה ומוכן :)
בגדול עם כל מה שתרצו כל מה שאנחנו יכולים זה להמליץ על כמה שילובים מעולים, הנה:
גבינת שמנת
מטבל גוואקמולי (אבוקדו)
רוטב סלסה
חלפיניו
גבינת צהובה או גבינת צ'דר מפוזרת מעל ומכניסים את זה ל 3 דקות לתנור
ואפילו כל אלה יחד :)
האם אתם מעדיפים לטגן את הנאצ'וס שלכם? נהדר! ביחרו שמן מבין האפשרויות הבאות: שמן בוטנים, שמן תירס, שמן קנולה, שמן אבוקדו, שמן זרעי ענבים, שמן חמניות. אם אתם רוצים אפשרות מעט בריאה יותר, שמן זית רגיל הוא גם אפשרות טובה. שמני קוקוס או אגוזים אינם מומלצים לטיגון מכיוון שיש להם נקודת עישון נמוכה יותר.