כל פעם שיש לנו כמה בננות בשלות המתכון הזה ישר עולה לנו לראש תוך 40 דקות יש לנו לחם בננה רך ומתקתק. אז אם עדיין לא ניסיתם את המתכון הזה, זה בדיוק הזמן!
הביצים והחמאה צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט רגיל או יווני.
אפשר להשתמש בסוכר חום או לבן זה לא כל כך משנה.
אופציה נהדרת לשדרוג המתכון הוא להוסיף ¾ כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים. זה יוסיף קראנץ' כיפי ללחם אבל כמובן שלא חובה.
הדרך הכי קלה שמצאנו לריסוק בננות מושלם ולא מלכלך הוא מיקסר חשמלי!
מקלפים את הבננות הבשלות שלנו שוברים או פורסים אותם לחתיכות גדולות ומניחים בקערת המיקסר ניתן להשתמש בכל סוגי המיקסרים. התחילו על מהירות נמוכה, ואז הגבירו בהדרגה למהירות בינונית-גבוהה עד שהבננות מרוסקות. אפשר לחסוך בכלים ולהעביר את הבננות לקערה קטנה ולהשתמש בקערת המיקסר להכנת לחם הבננה. כמובן שגם מזלג יעשה את העבודה, פשוט ידרוש טיפה יותר מאמץ.
רסקו את הבננות
חממו את התנור ל 180 מעלות, שמנו את התבנית בה הולך להיות לחם בננה, אנחנו משתמשים בתבנית מלבנית רגילה (תבנית לחם)
התחילו בלערבב את המצרכים היבשים הכניסו אל קערה 2 כוסות קמח, כפית סודה לשתיה, רבע כפית מלח, וחצי כפית קינמון טחון
הוסיפו אל קערת המיקסר חצי כוס חמאה בטמפרטורת החדר ושלושת רבעי כוס סוכר (אנחנו משתמשים בחום זה נותן צבע יפה יותר ללחם) הקציפו במהירות גבוה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, בערך 2 דקות
הנמיכו את המהירות לבינונית והוסיפו בהדרגה: 2 ביצים (אחת בכל פעם), הוסיפו את השמנת החמוצה הבננות המרוסקות וכפית תמצית וניל עד לאיחוד.
הנמיכו למהירות נמוכה והוסיפו לאט לאט את תערובת היבשים עד שהכל אחיד בלי גושי קמח, שימו לב לא לערבב יותר מידי. מי שרוצה אגוזים זה הזמן להוסיף אותם.
העבירו את בלילת לחם הבננה לתבנית המשומנת שהכנו
כסו את התבנית עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור
לאחר 30 דקות מסירים את רדיד האלומיניום ואופים ועוד כ- 30-35 דקות (סך הכל 60-65 דקות). כדי לדעת אם הלחם מוכן ניתן לנעוץ קיסם במרכז הלחם, אם הקיסם יוצא יבש ונקי הלחם מוכן.
מניחים את התבנים על רשת ונותנים ללחם להתקרר לפני ההגשה.
בתאבון :)
ניתן להקפיא את הבננות. כשיש לכם זמן להכין הפשירו אותם, סננו את הנוזלים והתחילו להכין את הלחם בננה כרגיל.
אפשר ליהנות מלחם בננה גם כקינוח לסיום מושלם של כל ארוחה. הכינו את הבלילה של הלחם בננה כרגיל ובמקום תבנית לחם צקו את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת (יוצא כ-24 מאפינס). אפו בחום גבוהה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות לאחר 5 דקות הורידו את המעלות ל- 180 מעלות ואפו לעוד כ- 15 דקות.