רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
לחם בננה
מתכון
כ-25 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

אופציונלי

אופן ההכנה

לחם בננה רך ואוורירי שיפתח לכם את הבוקר בצורה הכי טעימה שיש, כמובן שלחם בננה מתאים לכל שעות היום, אבל אנחנו מכורים אליו עם הקפה של הבוקר!

כל פעם שיש לנו כמה בננות בשלות המתכון הזה ישר עולה לנו לראש תוך 40 דקות יש לנו לחם בננה רך ומתקתק. אז אם עדיין לא ניסיתם את המתכון הזה, זה בדיוק הזמן! 

כמה דגשים לגבי המרכיבים

  • הביצים והחמאה צריכים להיות בטמפרטורת החדר.

  • במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט רגיל או יווני.

  • אפשר להשתמש בסוכר חום או לבן זה לא כל כך משנה.

שדרגו את לחם הבננה שלכם

אופציה נהדרת לשדרוג המתכון הוא להוסיף ¾ כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים. זה יוסיף קראנץ' כיפי ללחם אבל כמובן שלא חובה.

טיפ לריסוק הבננות

הדרך הכי קלה שמצאנו לריסוק בננות מושלם ולא מלכלך הוא מיקסר חשמלי! 

מקלפים את הבננות הבשלות שלנו שוברים או פורסים אותם לחתיכות גדולות ומניחים בקערת המיקסר ניתן להשתמש בכל סוגי המיקסרים. התחילו על מהירות נמוכה, ואז הגבירו בהדרגה למהירות בינונית-גבוהה עד שהבננות מרוסקות. אפשר לחסוך בכלים ולהעביר את הבננות לקערה קטנה ולהשתמש בקערת המיקסר להכנת לחם הבננה. כמובן שגם מזלג יעשה את העבודה, פשוט ידרוש טיפה יותר מאמץ. 

אז איך מכינים לחם בננה?

  1. רסקו את הבננות

  2. חממו את התנור ל 180 מעלות, שמנו את התבנית בה הולך להיות לחם בננה, אנחנו משתמשים בתבנית מלבנית רגילה (תבנית לחם)

  3. התחילו בלערבב את המצרכים היבשים הכניסו אל קערה 2 כוסות קמח, כפית סודה לשתיה, רבע כפית מלח, וחצי כפית קינמון טחון 

  4.  הוסיפו אל קערת המיקסר חצי כוס חמאה בטמפרטורת החדר ושלושת רבעי כוס סוכר (אנחנו משתמשים בחום זה נותן צבע יפה יותר ללחם) הקציפו במהירות גבוה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, בערך 2 דקות

  5. הנמיכו את המהירות לבינונית והוסיפו בהדרגה: 2 ביצים (אחת בכל פעם), הוסיפו את השמנת החמוצה הבננות המרוסקות וכפית תמצית וניל עד לאיחוד.

  6. הנמיכו למהירות נמוכה והוסיפו לאט לאט את תערובת היבשים עד שהכל אחיד בלי גושי קמח, שימו לב לא לערבב יותר מידי. מי שרוצה אגוזים זה הזמן להוסיף אותם.

אופים את לחם הבננה

  1. העבירו את בלילת לחם הבננה לתבנית המשומנת שהכנו

  2. כסו את התבנית עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור

  3. לאחר 30 דקות מסירים את רדיד האלומיניום ואופים ועוד כ- 30-35 דקות (סך הכל 60-65 דקות). כדי לדעת אם הלחם מוכן ניתן לנעוץ קיסם במרכז הלחם, אם הקיסם יוצא יבש ונקי הלחם מוכן.

  4. מניחים את התבנים על רשת ונותנים ללחם להתקרר לפני ההגשה. 

בתאבון :)

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(4.0) | 2 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת לחם בננה

יש לכם בננות בשלות אבל אין לך זמן?

ניתן להקפיא את הבננות. כשיש לכם זמן להכין הפשירו אותם, סננו את הנוזלים והתחילו להכין את הלחם בננה כרגיל.

יש לכם בננות בשלות אבל אין לך זמן?

מאפינס לחם בננה

אפשר ליהנות מלחם בננה גם כקינוח לסיום מושלם של כל ארוחה. הכינו את הבלילה של הלחם בננה כרגיל ובמקום תבנית לחם צקו את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת (יוצא כ-24 מאפינס). אפו בחום גבוהה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות לאחר 5 דקות הורידו את המעלות ל- 180 מעלות ואפו לעוד כ- 15 דקות.

מאפינס לחם בננה
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות