לכל סוג חומץ יש רמת חומציות שונה שיכולה להשפיע על הטעם של הרוטב, כל סוג של סלט ״אוהב״ חומץ אחר.
ברגע שתתחילו להכין רוטב ויניגרט בבית, לא תחזרו לגרסה הקנויה. כל מה שצריך הוא לערבב כמה מרכיבים בסיסיים, ובסופו של דבר תקבלו רוטב לסלט מדהים, קל להכנה וללא חומרים משמרים!
רוטב הויניגרט שתכינו יישמר בין שבוע לשבועיים במקרר, ולכן ממש שווה את ה-5 דקות שלוקח להכין אותו.
אין באמת תשובה אחת לשאלה הזאת כל אחד מסוגי החומץ מתאים למשהו אחר אנחנו ננסה לעשות לכם קצת סדר אבל אנחנו תמיד ממליצים ללכת עם התחושת בטן ולנסות הכל, מקסימום נצליח.
שימוש בחומץ בלסמי ייתן לכם רוטב נועז ומתקתק, הולך מצויין על סלטים ירוקים המכילים הרבה עלים עם פירות, כמו תפוחים, תותים ואפרסקים.
שימוש בחומץ יין אדום ייתן לכם רוטב עם טעם דומיננטי בפה, הולך מצויין עם ירקות מלאי טעם, עגבניות, פלפלים, זיתים, גבינת פטה, בגדול סלטים יווניים ואיטלקיים .
תקבלו תוצאה דיי זהה עם חומץ תפוחים רק שזה יהיה קצת יותר מתוק ועם טעם מיוחד של תפוחים, חומץ שרי גם דיי מזכיר חומץ יין אדום אבל פחות אגרסיבי בטעם.
שימוש בחומץ יין לבן ייתן לכם רוטב עם טעם עדין, הולך מצויין עם ירקות עדינים, מלפפונים, קישואים, קולורבי ועוד, אנחנו ממש אוהבים את החומץ הזה ובגדול הוא מתאים כמעט לכל סלט.
מערבבים בקערה רבע כוס חרדל גרגרים, רבע כוס דבש, רבע כוס של החומץ שבחרתם, מלח ופלפל שחור גרוס
מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
ממשיכים לערבב תוך הוספת שמן הזית בזילוף איטי כדי ליצור מרקם קרמי לרוטב.
הוספת שמן הזית בזילוף איטי תוך כדי ערבוב הינו הליך חשוב בהכנת הרוטב, בהליך זה אנו הופכים את הרוטב שלנו לאמולסיה (תחליב) הומוגנית, קרמית, ועשירה.