פסטו הוא ממרח המוכן על ידי "ריסוק" בזיליקום, שום, צנוברים, שמן זית וקצת גבינה קשה במעבד מזון או בבלנדר. במקור המאכל הזה מגיע מגנואה שבאיטליה, הכי כיף להשתמש במכתש ועלי, אבל הדרך המודרנית קלה בהרבה.
בגדול כל בזיליקום מתאים חוץ מבזיליקום תאילנדי הוא באמת הסוג היחיד שחריף מדי למתכון הזה. כשאתם קונים בזיליקום טרי, חפשו עלים ירוקים וטריים ללא סימני נבילה. לקבלת פסטו אקסטרה ביתי אנחנו ממליצים להשתמש בעליי בזיליקום טריים - מהגינה שלך או אפילו של השכנים :)
שימו לב:
ברגע שתתחילו לטחון או למעוך את הבזיליקום, המטבח שלכם יתמלא בארומה הכי מדהימה שיש וברגע שתוסיפו את הצנוברים והפרמז׳ן לחגיגה לא תוכלו לעמוד בפני כמה טעימות!
הפרידו את עלי הבזיליקום מהגבעול.
שטפו את עלי הבזיליקום בקערת מים וודאו שאתם נפטר מחרקים, ואז הניחו כל עלה בנפרד על מגבת נייר לייבוש.
כדי לעזור לייבש את עלי הבזיליקום לפסטו הניחו מגבת נייר מעליהם ולחצו למטה בעדינות. זה יעזור לייבש את העלים ולספוג את כל עודפי המים.
הכניסו לבלנדר וערבבו תחילה את שמן הזית ואת השום עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
הוסיפו את הצנוברים ערבבו שוב, על מנת שצנוברים לא יתפרקו לגמריי
לאחר מכן הוסיפו את עלי הבזיליקום, רבע כפית מלח ו-3 כפיות גבינת פרמז׳ן וערבבו למשך 30 שניות. אם אתם רואים שעדיין יש גבינה בקצוות הבלנדר, הכניסו אותה אל תוך הפסטו וערבבו באמצעות כף.
הגיע הזמן לאזן טעמים, טעמו את פסטו אם הוא מלוח מדי, הוסיפו נגיעה נוספת של בזיליקום ועוד קצת שמן זית ערבבו עד שאתם מרוצים מהטעם, במידה וחסר מלח הוסיפו כמובן וכולי.
אחסנו אותו בצנצנת אטומה היטב ושמרו במקרר!
פסטו הולך נהדר עם כל כך הרבה מנות, שימו אותו על הפסטה שלכם כמנה עיקרית, מרחו אותו על לחם, כתיבול עם טלה או עוף. הדרך האהובה עלינו ביותר היא עם ניוקי, חממו כמה כפות פסטו במחבת הוסיפו את הניוקי שלכם, ערבבו והטעם יהיה פשוט אלוהי.
האם ידעת שיש 60 זנים שונים של בזיליקום? למרבה המזל, רוב החנויות מוכרות רק סוג אחד או שניים, מה שמקל על הבחירה. בזיליקום תאילנדי הוא באמת הסוג היחיד שחריף מדי למתכון הזה. כשאתם קונים בזיליקום טרי, חפשו עלים ירוקים וטריים ללא כתמים כהים. בזיליקום מיובש מתאים לטעמים של רטבים, מרקים ומנות אחרות. אך טעמו שונה מאוד מבזיליקום טרי. אתם צריכים עלי בזיליקום טריים להכנת פסטו.
פסטו מתכהה כשהוא נחשף לאוויר. על מנת לשמור את הצבע הירוק והלא פחות ממדהים של הפסטו עטפו היטב בניילון, וודאו שהפלסטיק נוגע בחלקו העליון של הפסטו ולא מאפשר לפסטו להיות במגע עם האוויר.
במקור מגנואה שבאיטליה, פסטו בא מהמילה האיטלקית "פסטאר", שפירושה "למחוץ או להלום". במשך מאות שנים הכינו פסטו על ידי חבטת החומרים במכתש ועלי. הפסטו קיים זה עוד מהתקופה הרומית שבה גנואנים היו כותשים אגוזי מלך עם עשבי תיבול ושום.