מומלץ להשתמש בתבנית של 20 ס״מ מרובעת
בבראוניז שוקולד כל הטעם השוקולדי והאגוזי (אגוזי לוז) בא ישירות מהנוטלה, לחובבי המתוק והמלוח מאוד מומלץ לשים גם מלח ים שמאזן את המתוק ונותן קצת יותר עומק ועניין לבראוניז.
הדבר הנפלא ביותר במתכון הזה הוא שמשתמשים בקערה אחת בלבד, המשמעות היא כמעט אפס בלגן למשימת הניקיון לאחר ההכנה.
במילים פשוטות, הבראוניז הנוטלה האלה מדהימים :)
אנחנו תמיד אוכלים אותם עם קפה קר וטעים לאזן את המתיקות
מרפדים תבנית אפיה מרובעת בנייר אפיה ומשאירים מספיק נייר אפייה בקצוות על מנת שנוכל להרים את הבראוניז בקלות מהתבנית לאחר שהוא מתקרר
בעזרת מיקסר שולחני או ידני מקציפים את החמאה במהירות גבוהה עד שהיא חלקה וקרמית.
הוסיפו את הסוכר החום לאט לאט והמשיכו להקציף במשך דקה או שתיים עד שהכל מתאחד, שימו לב שאין סוכר שנשאר בדפנות הקערה, במידה ויש גרדו את הדפנות עם כף והקציפו לעוד כמה שניות.
תנו למיקסר להקציף במהירות נמוכה והוסיפו את 2 הביצים ו 2 כפיות תמצית וניל הקציפו עד שהכל אחיד.
המשיכו במהירות הנמוכה והוסיפו כוס נוטלה ואת המלח, העבירו את המיקסר למהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.
החזירו למהירות נמוכה והוסיפו את שלושת רבעי כוס קמח לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה וסיימנו עם המיקסר שימו לב לא לערבב יתר על המידה.
אם רוצים להוסיף שוקולד צ'יפס, פירות יבשים, חתיכות שוקולד לבן זה הזמן הוסיפו אותם לתערובת וערבבו מעט ובעדינות עם כף.
לוקחים את תבנית האפייה שריפדנו בנייר אפיה ושופכים לתוכה את הבלילה.
הוסיפו במנות קטנות את רבע כוס הנוטלה אל הבלילה קחו כף או סכין ערבלו את הנוטלה בתוך הבלילה בעדינות.
אם אתם רוצים פזרו מעל הבלילה מעט מלח גס.
הכניסו לתנור ואפו את הבראוניז במשך 30-35 דקות תלוי בתנור.
בדקו את הבראוניז נוטלה מידי פעם, הכניסו קיסם ואם הוא יוצא עם מעט פירורים עליו, הבראוניז מוכנים.
ברגע שהבראוניז מוכנים הוציאו מהתנור והניחו לבראוניז להתקרר לטמפרטורת החדר.
הוציאו את הבראוניז מהתבנית בעזרת קצוות נייר האפיה וחתכו אותם לריבועים.
אחסנו אותם בכלי אטום במקרר או כל השיש והם יחזיקו בין שלושה לארבעה ימים אם תצליחו לא לסיים אותם עד אז!
בתאבון :)
חימום צנצנת הנוטלה במיקרוגל לכמה שניות יהפכו את הנוטלה לנוזלית יותר וכך יהיה לכם הרבה יותר קל לעבוד עם הנוטלה, בנוסף זה יעזור לאיחוד הבלילה להיות מהיר וקל יותר.