הכינו סיר עם מים ר-ו-ת-ח-י-ם קלפו את תפוחי האדמה והכניסו אותם לסיר המבעבע כ -10 דקות, עד שהם נהיים רכים, אך לא מידי.
לאחר שהורתחו, סננו את המים ומעכו אותם באמצעות מועך תפוחי האדמה.
לפני שנוכל להתחיל לעבוד עם הסוג של פירה שהכנתם נצטרך לתת לו להתקרר השיטה הטובה ביותר היא להגדיל את שטח הפנים לקירור מהיר, מרחו את הפירה על צלחת גדולה והניחו אותה בצד.
בזמן שתפוחי האדמה מתקררים זה הזמן להתחיל להכין את הרוטב
חיתכו את הבצל והגזר לקוביות
שימו על מחבת כמות נכבדה של שמן זית משהו כמו 5 כפות ואז הכניסו את הגזר והבצל שחתכנו למחבת.
תנו לגזר והבצל להתבשל 7 דקות בערך, הוסיפו את העגבנייה עם כמה עלי בזיליקום, סלרי ומלח ים והניחו לה להתבשל כ- 30 דקות.
כעת, בזמן שרוטב העגבניות מתבשל, חזרו לתפוחי האדמה שהתקררו כעת
עשו חור במרכז התפוחי אדמה שהתקררו, אל החור הזה שיברו ביצה אחת
החלו לערבב את הביצה עם תפוחי האדמה בעזרת מזלג ואז הוסיפו את הקמח לאט לאט רק כמות קטנה בכל פעם, בשלב הזה אפשר ואפילו מומלץ ללוש עם הידיים.
לושו אותו ככל האפשר עד שתקבלו את המרקם הנכון, זה אמור להיות אחיד ורך, אם הבצק רך מדי או מתפרק הוסיפו מעט קמח ולושו שוב.
ברגע שאתם מרוצים מאיך שהבצק מרגיש, אתם יכולים ליצור ניוקי אחד ארוך בצורת נחש עבה, ממש ניוקי אחד ענק :)
חותכים חלק קטן מבצק הניוקי ובעזרת כפות הידיים מגלגלים אותו קדימה ואחורה לנחש ארוך ודק.
בעזרת סכין התחילו לחתוך את נחש הבצק לחתיכות קטנות, חתך אלכסוני ייתן לכם את הצורה של הניוקי שאנחנו הכי אוהבים, אפשר גם לחתוך בקו ישר!
בזמן עבודת הרידוד והחיתוך של הניוקי, השאירו את הבצק תמיד מכוסה כדי שלא יתייבש.
פזרו על מגש שטוח כמות נדיבה של קמח והניחו את הניוקי שחתכתם, אחרי שהנחתם את הניוקי פזרו גם קמח מלמעלה
חזרו על השלבים עד שתסיימו לחתוך את כל הבצק שלכם.
שפכו משהו כמו 5 ליטר מים לרתיחה בסיר גדול והוסיפו מלח גס בערך כף גדולה (לאחר הרתיחה), המים צריכים להיות מלוחים כמו הים התיכון!
שחררו את הניוקי בעדינות אל הסיר, לא לערבב או שאתם עלולים לרסק אותם!
לאחר שהניוקי צף למעלה, המתינו חצי דקה ואז סננו את המים בעזרת מסננת גדולה.
לפני שתסננו את הניוקי, קחו צלחת גדולה מהארון (עדיף עמוקה קצת) והניחו כף גדולה של רוטב עגבניות בתחתית, מומלץ לפזר כמות נדיבה של גבינת פרמזן מגורדת (או פקורינו!), הניחו את הניוקי על הרוטב.
כשכל הניוקי שלכם בתוך הקערה, פזרו עליהם גבינת פרמזן מגורדת ואז הוסיפו כמות יפה של רוטב עגבניות.
מערבבים בעדינות ואתם מוכנים לטעום את מנת הניוקי המושלמת שהכנתם לגמריי בעצמכם!
בתאבון :)
זהו השלב החשוב ביותר במתכון! אל תרתיחו את תפוחי האדמה יותר מיד אחרת הניוקי לא יקבל את המרקם הנכון.
חשוב מאוד להכין את בצק הניוקי כאשר פירה תפוחי האדמה בטמפרטורת החדר, אל תמהרו להכין אותם כשהם עדיין חמים, הביצה תהפוך למקושקשת, זה יהרוס את הבצק.
אם אתם מכינים כמות גדולה של ניוקי, לאחר שכולם צפו, כבו את הכיריים והוסיפו כוס (או שתיים) של מים קרים, כך הניוקי לא יהפכו רכים מדי לפני שתסננו אותם!