מספר המנות שתוכלו לבשל עם הפסטה הזאת הן אינסופיות! באיטליה אומרים שיש מעל 400 צורות שונות של פסטה, אז תארו לעצמכם כמה צורות וטעמים אפשר ליצור בעזרת המתכון הפשוט הזה. זה הוא מתכון קלאסי לבצק פסטה המכיל ביצים.
בצק הפסטה מתחיל בקמח איכותי. 100 גרם לאדם זה היחס ( אנחנו מצאנו שזה בדיוק כוס פלסטיק חד פעמית ) וביצה אחת L על כל 100 גרם (ביצה על כל כוס).
שפכו את הקמח על השיש או משטח ייעודי בצורת גבעה קטנה, שימו תוספת קמח בצד לשימוש תוך כדי הכנת בצק הפסטה.
צרו חור באמצע גבעת הקמח שלכם על מנת שתוכלו לשבור שם את הביצים (תוכלו לראות תמונה בסוף)
שברו את הביצים לחור שיצרתם וטרפו אותם בעזרת מזלג.
לאט לאט הוסיפו עוד קמח מהדפנות וערבבו אותו יחד עם הביצה (היזהרו שהביצה לא תברח לכם לצדדים)
לאחר שהביצה מעורבבת עם הקמח ונוצר בצק, תוכלו להשתמש במזלג, ביד או בכל כלי אחר כדי לגרור את שאריות הקמח מהשיש שלכם חזרה לבצק.
לחצו כלפי מטה וקדימה עם כף היד שלכם בתנועת קיפול וחזרו חלילה.
לושו את בצק הפסטה כ- 10 דקות או עד שהוא מחליק ומתרכך בעקביות, הבצק יהיה קשה ודחוס יותר מבצק של לחם וזה בסדר.
כסו את הבצק היטב בניילון נצמד ותנו לו לנוח משהו כמו 20 דקות בטמפרטורת החדר, הבצק אמור להיות צהוב ויפה.
אם אתם מרגישים שהבצק יבש מדי ולא מתאחד היטב, הרטיב את הידיים מעט והמשיך ללוש. יש להימנע מהוספת מים נוספים.
אחרי שבצק הפסטה נח במשך 20 דקות, הוא אמור להיות אחיד וגמיש יחסית. חתכו חתיכה עבה ויפה, ליחצו למטה בידיים ושטחו אותה מעט.
כעת כשיש לכם חתיכת פסטה משוטחת ומוכנה לעבודה, פזרו קמח מעל ומתחת לבצק על מנת שלא יידבק לנו למשטח העבודה.
קחו מערוך, וגלגלו אותו תחילה קדימה, ואז אחורה.
הפכו את הבצק מדי פעם, ורדדו את החלקים העבים יותר כדי שיהיה אחיד וחלק, נסו להגיע לעובי הדק ביותר שתוכלו.
איך חותכים את הפסטה: יש כמה דרכים, אחד לחתיכות מלבניות כמו הצורה שבה הלזניה מגיעה בקופסה, או לקפל את הפסטה לחצי מספר פעמים (שימו הרבה קמח בין הקפלים, אל תתביישו) ואז בעזרת סכין חדה (לא משוננת) חותכים את הפסטה לעובי שבחרתם, מפרידים את החתיכות אחת אחת שלא ידבקו.
קחו חתיכה מבצק פסטה שלך, פזרו עליו קמח מלמטה ומלמעלה.
לאחר הרכבת ואבטחת מכונת הפסטה על השיש או על השולחן, פזרו עליה מעט קמח והניחו אותה על ההגדרה הרחבה ביותר שלה. (המספר הגבוה)
לחץ כלפי מטה על בצק הפסטה לפני שתעביר אותו דרך המכונה הוא אמור להיות בערך ברוחב של המכונה.
הכניסו את הבצק למכונה והחלו לגלגל את הידית, לאחר שבצק הפסטה עבר כולו, מקפלים אותו ומעבירים אותו שוב, ואז פעם נוספת ללא קיפול על מנת לאחד אותו.
עברו להגדרה השנייה ואז לשלישית, המשיכו עד שתגיעו לעובי הרצוי, הכל תלוי בצורת הפסטה שתרצו להכין!
במכונת הפסטה יש עוד חלק שמתלבש על המכונה והוא בדר״כ עושה את הצורה שאנחנו רוצים. לאחר שבחרתם את הצורה, הוסיפו עוד מעט קמח לבצק ולמכונה והעבירו את הבצק. נסו לא להשתמש בחתיכה של בצק ארוכה מדי.
צרו מנות או הניחו על מגש ובמקרר או במקפיא (אם אינכם משתמשים בה מיד) וודאו שיש מספיק קמח על כל הפסטה, אנחנו לא רוצים שהפסטה תידבק.
תהנו :)
תמיד העדיפו להשתמש בסיר גדול מכיוון שהוא מאפשר רתיחה רציפה שתבטיח שרצועות הפסטה יסתובבו ללא הפסקה בסיר ולא יידבקו, מוסיפים את הפסטה, תוך כדי ערבוב ראשוני בעדינות כדי להפריד בין החתיכות. מרתיחים 3–5 דקות ברגע שהפסטה מתחילה לצוף למעלה היא מוכנה :)
הוסיפו למי הפסטה כף גדושה של מלח גס הם צריכים להיות מומלחים לפחות כמו הים התיכון! (או האוקיינוס) כי זה הטעם שהפסטה הביתית שלנו הולכת לקבל, שימו לב שאין מלח בבצק.
הדבר החשוב ביותר בהכנת המתכון הוא להשקיע בשלב בו אתם לשים את בצק פסטה, יקח לפחות 10 דקות להפוך את התערובת המדובללת לכדור חלק ואלסטי, אין קיצורי דרך :)