כשמכינים מרק מינסטרונה תמיד חשוב להתחיל עם הבסיס הקלאסי שלו, התחילו עם המצרכים הבאים: גזר, תפוח אדמה, סלרי ובצל. קוצצים אותם לקוביות או חתיכות קטנות. מומלץ להוסיף גם גבעול סלרי קצוץ יחד על העלים!
הניחו סיר גדול שבו הולך להתבשל המרק שלכם, על להבה בינונית. כשהסיר מתחיל להתחמם, שמים 5 כפות שמן זית ונותנים לשמן להתחמם.
הוסיפו את הסלרי הקצוץ, תפוח האדמה, הגזר והבצל. ערבבו טוב ואז הוסיפו ענף קטן של רוזמרין טרי. תנו לירקות להתבשל על אש בינונית בין 10-20 דקות. התהליך הזה נקרא באיטלקית "סופריטו" וחשוב מאוד לתת לירקות מספיק זמן לשחרר טעמים ולהתרכך מעט, זה הבסיס למרק המינסטרונה שלכם.
ערבבו את הסופריטו בעדינות מדי פעם כדי לוודא שהם עטופים בשמן ומבשלים באופן אחיד.
בזמן שהבסיס מתבשל על הגז חתכו את הקישוא, הכרובית וכל ירק אחר שאתם רוצים להוסיף (לדוגמא: ברוקולי, דלעת, בטטה), הקפידו על גודל שווה של חתיכות על מנת שכל הירקות יתבשלו פחות או יותר באותו הזמן ובאופן אחיד!
לאחר שהסופריטו של מרק המינסטרונה מתבשל במשך 10 דקות לפחות, הוסיפו את הקישוא והכרובית וערבבו היטב.
הוסיפו מים עד שכל הירקות בסיר מכוסים, הביאו את המרק לרתיחה והורידו לאש קטנה, השאירו את זה לבישול במשך 20 דקות עם המכסה.
זה הזמן לחתוך ולהוסיף לסיר את כל הירקות ה״רכים״ או המהירים לבישול במקרה שלנו עגבניות, אם אתם רוצים להוסיף כרוב, עלי תרד וכו׳ זה הזמן.
הוסיפו את העגבניות המרוסקות, אנחנו הכי אוהבים את להשתמש בצנצנת פאסטה איטלקית של MUTTI, זה נותן את הטעם המושלם, וכמובן צבע שעושה כיף בעיניים, תנו למרק להגיע שוב לרתיחה.
הוסיפו את השעועית והחומוס (אתם יכולים להשתמש בקטניות שהכי זמינות לכם ואתם הכי אוהבים), ממליצים להשתמש בקטניות שהורתחו ובושלו, זה חוסך המון טרחה מיותרת (אפשר להשתמש בחומוס ושעועית קפואה).
הוסיפו כמות נדיבה של מלח ופלפל למרק מינסטרונה, מומלץ גם אורגנו ורבע כפית צ׳ילי גרוס לאוהבי הפיקנטי.
כסו שוב את הירקות במים תנו לזה עוד 15 דקות עם מכסה, חשוב לערבב כל 5 דקות בערך!
טעמו את המרק ותקנו תיבול לפי הטעם, שימו את הפסטה בתוך המרק ותנו לה 5 דקות להתבשל על הגז, כבו את הכיריים (הפסטה תמשיך להתבשל גם לאחר שתכבו את האש) והמתינו 3-4 דקות לפני ההגשה, עד שהפסטה תהיה מוכנה.
מי שאוהב יכול להוסיף גבינת פרמזן או פטרוזיליה טרייה קצוצה, הריח בבית עכשיו משגע, מה נשאר לעשות, לקחת קערה ומצקת, למזוג ולהתענג! בתאבון
מי שיש לו בעיה עם מרקמים, יש לנו פתרון מושלם בשבילו, מבשלים את הפסטה בנפרד ומוסיפים אותה ממש לפני שמגישים את המרק! זה נותן לך את המרקם הטוב ביותר לפסטה כי היא לא מתנפחת מידי, ומתרככת יתר על המידה.