שנתחיל?
מחממים תנור על 140-150 מעלות טורבו ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים, זמן האפיה הוא ארוך יחסית זה בעצם ימנע מהעוגה שלנו להתייבש בזמן האפייה.
בחירת התבנית: התבנית המומלצת לאפיית העוגת גבינה שלנו היא רינג (תבנית עגולה) בקוטר של 22 ס״מ.
טיפול בתבנית - מורחים שכבה דקה של חמאה ומצפים בסוכר (כדי שהעוגה תוכל לעלות יפה בתנור), ועוטפים את התחתית בנייר כסף.
הגענו לחלק האומנותי, קודם כל נפריד את 5 הביצים שהכנו לחלמונים (הצהוב) וחלבונים (הלבן).
בקערה גדולה טורפים את הגבינות עם הוניל (אני הלכתי על מחית וניל ניתן להשתמש גם בתמצית איכותית), גרידת הלימון והחלמונים עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ללא גלוטן ואת הפודינג וניל ומערבבים למסה אחידה.
במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מידיי, בערך 5 דקות על מהירות בינונית.
בינתיים ממיסים את החמאה במיקרו ומוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.
כשהקצף מוכן מקפלים אותו בהדרגה ובעדינות לתוך מסת הגבינות עד לאחידות ולא מעבר.
מעבירים לתבנית ומכניסים לאפייה למשך שעה ורבע.
כל תנור אופה באופן שונה, שימו לב... העוגה תהיה בהירה למעלה וזה בסדר גמור, תפוחה וקפיצית.
מכבים את התנור ונותנים לה לצנוח בפנים, היא תרד לא להיבהל.
*יש אפשרות להוסיף שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ובזמן שהיא צונחת בתנור אפשר למרות עליה זה טעים ביותר, מצננים לגמרי ומעבירים לשעתיים במקרר.
וזהו עוגת גבינה מהממת ללא גלוטן, עוגה שניתן להכין אותה כשרה לפסח.
בטוח שתהנו ממנה, ובתאבון :)
כדי להימנע מגושים בבלילה, יש להקפיד להוציא את כל המרכיבים (חמאה, גבינה, ביצים) מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה, כדי שיגיעו כולם לטמפרטורת החדר, בנוסף הקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים - הם יקבעו את טעמה הסופי של העוגה.