אין ארוחת שישי בלי דג מרוקאי ברוטב אדום כל מה שצריך לדעת על איך להכין את הדג המושלם שיגרום לכולם ללקק את האצבעות, עם מעט הדרכה תצא לכם מנה מנצחת
מה עושים לפני שמכינים דג מרוקאי חריף
על מנת שהכל יילך חלק נתחיל בכמה הבהרות והכנות לגבי המצרכים:
תבקשו שיחתכו לכם את הבורי מראש לחריימה, החברה האלה כבר ידעו מה לעשות
לגביי הגרגירי חומוס אפשר סנפרוסט/קופסת שימורים או חומוס שהושרה לילה ובושל עד לריכוך
ראש השום, המלצה שלי חלק לקצוץ וחלק להשאיר שלמים זה יוצא ממש כמו קונפי רך ומתקתק
לפני שמתחילים את העגבניות יש לקלף ולקצוץ, ישנה את הטכניקה הידועה של להרתיח מים ולשים את העגבניות שם לכמה שניות והקליפה תרד לכם בקלי קלות
שמן פפריקה או כמו שאני קוראת לו ״שמן אדום״ :) עדיף להכין מראש, אני מכינה בצנצנת ככוס שמן עם 2 כפות פפריקה, מערבבת ומשאירה בצד זה ייתן לדג שלנו ניחוחות של מרוקו
על מנת שייצא דג מרוקאי מושלם שימו לב להוראות
את נתחי הדג להניח במסננת ולבזוק מיץ מלימון ומעט מלח גס, ניתן לדג כמה דקות בתוך הלימון ככה הוא ייפתר מהריח לוואי הזה שכולנו מכירים.
בסיר רחב נחמם שמן, נכניס לתוכו את פרוסות הפלפל האדום ונטגן כשתי דקות, נוסיף את השום, ונטגן מעט, שימו לב שהשום לא יישרף לכם.
נוסיף את קוביות העגבניות ונערבב אותם בשמחה ובשיר, נמשיך בטיגון 2-3 דקות ולאחר מכן נוסיף את הפלפל היבש והשושקה/צ'ילי, נערבב טוב טוב.
הגיע הזמן להוסיף קצת רעננות נוסיף חצי צרור כוסברה קצוצה ואת המים שימו לב שהמים צריכים לכסות כחצי מגובה הדג אז תראו בעין בערך את הגובה של הדג ותדאגו שזה יחצה בערך חצי מהגובה