האם אתם מוכנים לפיסת גן עדן קטנה מבצק מטוגן? כי היום אנחנו צוללים היישר לתוך העולם המתוק והטעים של סופגניות אמריקאיות!
אין דבר טוב יותר מלנגוס בסופגנייה חמימה ונימוחה, זהובה ופריכה שהבפנים שלה רך ככרית.
לא משנה איך אתם אוהבים את הדונאטס שלכם - מזוגגות, מסוכרות או ממולאות - אף אחד לא יכול להתווכח שהן המזון המנחם הטוב ביותר.
אז שימו על עצמכם סינר, חממו את השמן והתכוננו להכין כמה מהפינוקים הטעימים האלה.
מבטיחים, ביס אחד ייקח אתכם לגן עדן מתוק שבו כל הדאגות שלכם יעלמו.
בואו נתחיל לאפות!
בפשטות, דונאטס הוא סופגניה אמריקאית עשויה מבצק מטוגן. בניגוד ללביבות מטוגנות, הסופגנייה האמריקאית הזו היא חטיף מתוק שנטבל בתערובת סוכר יבשה או ציפוי רטוב לאחר טיגונו. ישנן אינספור אפשרויות זיגוג שאת חלקם נזכיר כאן במתכון
מחממים מעט את החלב, ומעבירים לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד ל-10 דקות.
טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה יחד עם החמאה המומסת. מפעילים את המיקסר עם וו הלישה על מהירות איטית, ומוסיפים את הקמח והמלח. לשים כעשר דקות, עד שנוצר בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח עוד 10 דקות בקערת המיקסר לפני שמעבירים אותו לקערה משומנת. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעובי 1 ס”מ. אם יש לכם חותך בצורת דונאט (עם חור באמצע), משתמשים בו כדי ליצור את הסופגניות. אם לא, משתמשים בכוס רחבה כדי ליצור את הדונאטס, ויוצרים באמצע חור באמצעות כוס צ’ייסר או אספרסו. מעבירים את הדונאטס בזהירות למגש מרופד בנייר אפייה משומן. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה של שעה.
במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון בגובה 4-5 ס”מ. כשהשמן רותח מטגנים את הדונאטס כדקה וחצי מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
מערבבים היטב בקערה את החמאה המומסת ואבקת הסוכר. מוסיפים את החלב בהדרגה, עד שמגיעים למרקם של ציפוי סמיך. טובלים את הדונאטס מצד אחד בעודם חמימים, ומחזירים לנייר הסופג כשהציפוי כלפי מעלה. מקשטים בסירופ שוקולד או כל תוספת אחרת שעולה על דעתכם.
עבודת יתר עלולה לגרום לדונאטס להיות פחות אלסטיות וצפופות. ערבבו את החומרים רק עד שכולם מתערבבים יחד, ואז תנו לבצק לנוח כמה דקות לפני העיצוב.
תן לדונאטס שלכם כמה דקות להתקרר לפני שאתם מזגגים או מקפיאים אותן. אם הדונאטס חמים מדי, הזיגוג או הציפוי פשוט יימסו ולא יישבו טוב על הדונטאס.
דונאטס יכולים להיות גמישים מאוד וניתן להכין אותם במיליון דרכים עם מיליון זיגוגים. אתם יכולים להוסיף תבלינים כמו קינמון או הל, או בכלל לקחת את זה למקום אחר ולפזר שברי עוגיות או ממתקים.