המתכון הבא ללא ספק ישמח לכם את הלב ויחמם לכם את הבטן.
תבשיל ביתי של עוף עם זיתים וטעמים מרוקאים. התבלינים כל כך ריחניים שתחשבו שאתם מטיילים בשווקי מרוקו.
העוף רך ועסיסי, והזיתים מוסיפים נגיעה מלוחה שתשאיר חשק לעוד.
מתכון קל שכולו טעם! בואו נתחיל לבשל!
מתחילים...
מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים וכפית מלח ומעט כורכום פעמיים, פעם ראשונה 20 דק', שופכים את המים ושמים חדשים שוב לעוד 20 דק', עושים על זה על מנת להוציא את המרירות של הזיתים.
בסיר נפרד נטגן 2 גמבות לרצועות במשך חמש דק' עד לריכוך וצריבה של הפלפלים, לקצוץ את השיני שום ולהוסיף לסיר ולטגן ביחד עם הגמבה עוד דקה על מנת שהשום לא יישרף.
להוסיף את הקוביות לימון ולטגן עוד 2-3 דק' נוספות, להוסיף את העופות ולהשחים אותם משני הצדדים.
מוסיפים תבלינים - כף גדושה פפריקה, כף כמון, חצי כפית כורכום וכפית שטוחה מלח. מערבבים אותם טוב טוב בשמן שבסיר על מנת "לפתוח" אותם.
לאחר מכן מוסיפים את הזיתים מערבבים הכל יחד ואחר כך את הרסק עגבניות, לאחר שהוא נהיה כמו "פלסטלינה", לוקחים כוס מים רותחים ומוסיפים לתוכה כף גדושה מרק עוף ושופכים לסיר.
משקשקים את הסיר ומוסיפים עוד כוס מים רותחים, מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עם מכסה סגור ל-40 דק' על להבה נמוכה, לאחר 40 דק' פותחים את המכסה ומבשלים עוד 20 דק' נוספות ללא מכסה על מנת שהרוטב יצטמצם.
בהצלחה ובתיאבון ❤
לפני ההגשה, סוחטים מיץ לימון טרי על העוף כדי לתת בעיטה מרעננת וחריפה.
למנה מושכת מבחינה ויזואלית וטוויסט בטעם, שלבו זיתים ירוקים ושחורים.