מתחילים :)
נדקור מעט את התפוזים, אפשר חריץ קטן בעזרת סכין.
את התפוזים ש״טיפלנו בהם״ נניח בסיר עם מים ונביא לרתיחה נחזור על הפעולה עוד פעמיים לפחות על מנת להפטר מהמרירות של קליפת התפוז. (כמובן שלהחליף את המים בין ההרתחות)
סיר רחב נניח את התפוזים, סוכר, מים, וניל ומיץ הלימון.
נערבב היטב ונשמור במקרר ללילה, במהלך הלילה הסוכר יימס ויקבל את הטעמים של התפוז.
למחרת, על להבה גבוהה נביא לרתיחה.
לבשל על להבה בינונית כשעה או יותר עד שהתפוזים משנים את צבעם לצבע ענברי, לאחר כשעה וחצי לכבות.
אחר שהריבה הצטננה, לבדוק את המרקם, בדרך כלל אין צורך להחזיר לאש אבל במידה וצריך, החזירו לעוד רבע שעה בערך או הכניסו לתנור 180 מעלות לכחצי שעה.
הריבה מוכנה :)
להכניס לצנצנת מעוקרת ולשמור במקרר, חודשים... בהצלחה ותהנו :)