היכונו להדהים את החברים והמשפחה שלכם עם המתכון הטוב ביותר ללחם יפני!
תגידו להתראות ללחם יבש ומשעמם שנקנה בחנות ושלום ללחם אוורירי, רך ומקצועי באיכות מאפייה שנאפה ישירות בתנור שלכם.
המתכון הזה ללחם יפני פרווה ללא ספק יהפוך לבן בית!
לחם יפני הוא לחם לבן רך, אוורירי ובהיר שעשוי מחלב (במקור). בין השאר הוא נקרא גם לחם חלב יפני, שוקופאן, לחם חלב קוריאני (), לחם חלב סיני ולחם חלב הוקאידו.
ביפן, לחם חלב נקרא "שוקופאן", שפירושו "אכילת לחם" מכיוון שהוא לחם פשוט ולבן שניתן לאכול כל יום. לחם חלב הוקאידו מיוצר מחלב של הוקאידו, הידוע בחלב ובמוצרי חלב האיכותיים שלו.
בצק מקדים
50 גרם קמח עם כוס מים מהברז, לערבב ביחד בסיר שלא יהיו גושים ואז לחמם על הגז כ-3 דקות (נוצרת רביכה)
לקרר היטב! לא לשפוך על הקמח והשמרים כשזה חם כי זה יהרוס את השמרים
מתחילים
לקערת המיקסר להכניס:
- 550 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- כף מלח
- הרביכה הקרה
- רבע כוס שמן
לערבל כ-10 דקות, הבצק יוצא רך וגמיש – לא נוח לעבודה בשלב זה אבל זה אחלה לנו :)
אחרי כשעה וחצי התפחה, לחלק את הבצק ל-5-6 חתיכות שוות (אפשר לשקול) לרדד כל חתיכה ולהתחיל לגלגל כמו ג׳חנון, להניח בתוך תבנית עמוקה מפח, לשמן את התבנית, תבנית לחם בגודל של 35/10 ובגובה 10 לפחות.
להכניס כל ג׳חנון כזה לתבנית צמוד אחד לשני, למרוח חלמון ביצה מהול בקצת מים, בזהירות ובעדינות ולתת לו לתפוח שוב כחצי שעה עד שיכפיל נפח לגמרי.
להכניס לתנור חם -190 מעלות ולאפות כ-30 דקות.
שימו לב - ייתכן שאחרי שתוציאו מהתנור הלחם יאפה מאוד מבחוץ והחלק שבתוך התבנית לא יהיה שזוף, להוציא בזהירות מהתבנית, לכסות למעלה בנייר כסף ולהכניס שוב לתנור ל-5 דקות.
תהנו לבריאות זה שווה כל רגע של הכנה
טוסט עם חמאה וריבה: חתיכת לחם יפני טרי וקלוי עם ממרח נדיב של חמאה והריבה או הג'לי האהובים עליכם היא הדרך המסורתית להתענג עליה.
ארוחת בוקר צרפתית: הכינו את הפרנץ' טוסט הטוב ביותר שאכלתם אי פעם באמצעות פרוסות לחם יפני. לפני הטיגון משרים את פרוסות הלחם בשילוב של ביצים טרופות, חלב וקצת קינמון.
ברד פודינג: נשאר לכם קצת לחם? משרים שאריות לחם בתערובת של ביצים, חלב, סוכר ותמצית וניל להכנת פודינג לחם דקדנטי. אופים עד להזהבה וכשמוציאים מעטרים עם קצפת.
פירורי לחם: קולים חתיכות לחם חלב עד שהם יבשים ופריכים כדי להכין פירורי לחם משלך. מרסקים אותם לפירורים עדינים ומצפים בהם עופות, פירות ים או ירקות לפני הטיגון או האפייה.
קרוטונים: חותכים חתיכות לחם יפני לקוביות בגודל ביס וצולים בתנור על חום נמוך עד שהם פריכים.
כדי לאפשר לגלוטן לתפוח כמו שצריך, הבצק צריך לעבור את מבחן האור. מה זה מבחן השמשות? מותחים כדור בצק קטן לצורת ריבוע. המשיכו למתוח עד שהמרכז הופך לשכבה דקה מבלי להקרע. הבצק חייב להיות דק מספיק כדי לאפשר לאור לעבור דרכו. אם הוא יוצא ללא קרע, הבצק עבר לישה נכונה.