"שעה לצהריים"- המתכון לצרורות פילו ממולאים הופיע כבר בספרי "חפוז" לפני שנים.
בזמן האחרון, כשאני מארחת ורוצה להכין מנה ראשונה יפה וטעימה אני מכינה את צרורות הפילו שלי.
המילוי יכול להיות צמחוני, מגבינות או מבשר.
צרורות הפילו יכולים לשמש גם כקינוח ממולאים בתפוחים או בגבינה.
לפי שמתחילים
* מפשירים חבילת עלי פילו קפואים עפ"י ההוראות.
הכנת מילוי
מצרפת כאן 2 אופציות לבחירתכם, חשוב להגיד שכמעט כל מילוי ללא הרבה נוזלים יכול להיכנס לתוך קסם הפילו הזה.
1. מילוי חצילים קלויים:
קולים חציל ועגבניה בתנור. קולפים, קוצצים, מסננים מנוזלים, מוסיפים שן שום קצוצה ומלח.
2. מילוי בשר כבש:
מטגנים בכף שמן זית חצי בצל קצוץ ושן שום. מוסיפים 250 גרם בשר טחון. מפוררים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים כף צנוברים. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט בהרט.מצננים.
אופן ההכנה
פותחים את חבילת עלי הפילו ומחלקים בסכין חדה ל 4 רבעים
* מכינים שמן זית בכלי קטן בצד.
* לוקחים רבע מהעלים ואת השאר מכסים.
* לוקחים עלה אחד ומברישים אותו בשמן זית.
* לוקחים עלה נוסף ומניחים אותו על העלה הראשון בצורת מגן דוד.
* מניחים כף מהמילוי במרכז.
* אוספים את כל הקצוות ומסובבים לצורת צרור.
מעבירים לתבנית אפיה עם נייר אפיה.
* ממשיכים ככה עם כמות הצרורות הרצויה.
* מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל 15 דקות בלבד.