המתכון הטעים הזה לפרגיות עם רוטב סויה, צ'ילי מתוק וסילאן יגרום לבלוטות הטעם שלכם להתפוצץ.
הפרגיות העסיסיות האלה מושרות במרינדה בתערובת טעימה של רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק וסליאן עם שאר תבלינים.
התוצאה היא איזון מושלם של טעמים מתוקים, מלוחים וחריפים.
המנה הקלה להכנה זו בטוח תשמח את אורחי ארוחת הערב שלכם. אז למה לחכות? בואו נתחיל לבשל וניתן לטעמים לדבר.
פרגיות הן נתח עופות אהוב על השפים והטבחים הביתיים כאחד בגלל הטעם והגמישות שלהם. בבישול נכון, הפרגיות נעשות רכות ולחות כיוון שהן מכילות שומן.
מכינים מרינדה לפרגיות- בקערה מניחים חצי כוס שמן, 2 כפיות שום כתוש, שליש כוס רוטב סויה, טיפה יותר משליש כוס רוטב טריאקי, רבע כוס סילאן, 2 כפות צ'ילי מתוק, כף פפריקה אדומה מתוקה, כף פילדלפיה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור. מערבבים את הכל לאיחוד ומוסיפים את הפרגיות, ולהניח במקרר לשעה לספיגת טעמים.
בסיר נפרד מטגנים בצלים עד להזהבה, מוסיפים כף טריאקי וכף סילאן ומטגנים יחד עם הבצל עוד 2 דקות. מוסיפים את המרינדה שהכנו - כל מה שיש בקערה כולל הפרגיות, כמובן לסדר בצורה יפה בסיר את הפרגיות ומעל את כל שאר המרינדה שהכנו בקערה. סוגרים עם מכסה ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, לאחר מכן מוציאים את המכסה ומבשלים עוד 5-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. מכבים את הגז ומפזרים שומשום. ( אפשר גם כוסברה לקישוט- לא חובה )
* הכמויות במרינדה נמדדו עם כוס חד"פ שתייה קרה
ניתן להגיש על אורז לבן ולשפוך רוטב מעלה או להרים את הרמה ולהגיש על קרעי חסה פריכים. את השראיות ניתן אפילו להכין בתוך סנדביץ.
פרגיות זוכות לשבחים בשל העדינות והטעם שלהן, בעוד שחזה עוף זוכה לשבחים בשל הבשר הרזה ותכולת השומן הנמוכה שלהם.
פרגיות קלות יותר לבישול מאשר חזה מכיוון שהן לא מתייבשות כל כך מהר וחזה העוף מתבשל מהר יותר.
בהצלחה ובתיאבון ❤
השרו את העוף ברוטב למשך 30 דקות לפחות, אך רצוי למשך הלילה, כדי לאפשר לטעמים להתמזג
צרבו את העוף במחבת חמה לפני הבישול וזה על מנת לקבל עור פריך ומלא טעם