להכין את המרק הזה זה לא מסובך, התמורה ביחס להשקעה לגמריי שווה את זה!
קודם כל ״נטפל״ בעגבניות שלנו, אנחנו רוצים לקבל טעם יותר מיוחד של העגבניה ויותר מרוכז ולכן...
חוצים את העגבניות מפזרים עליהם מלח, שמן זית ואופים בתנור על 190 מעלות כ 30-40 דקות עד שהעגבניות קצת מצטמקות ומתחילות להשחים טיפה, אם משתמשים בשיני שום טריות (ניתן להשתמש ב 8 שיניים של קופי שום במקום), להוסיף גם אותן עם הקליפות לתנור.
שהעגבניות יוצאות מהתנור קורים 2 דברים:
1. הם עם פחות נוזלים ולכן הטעם שלהן מרוכז הרבה יותר.
2. הטעם שלהם מתקרמל מהחום של התנור ונהיה יותר מתקתק ומיוחד.
מעבירים את העגבניות לסיר, שמים את השום, את קליפת הפרמז׳ן (שוב לא חובה אבל מומלץ נותן טעם עמוק יותר), את שאריות הלחם שיש לנו (איזה כיף זה לא לזרוק סתם) מוזגים מים עד כיסוי.
מטבלים במלח ופלפל שחור
שימו לב: אם המרק מרגיש סמיך מדי, ניתן לדלל בעוד מים
מבשלים על אש בינונית-נמוכה כחצי שעה, מוציאים את קליפת הפרמז'ן וטוחנים
תמיד כדאי לבדוק את המרק אחרי 20 דק׳ ולטעום, אם חסר תיבול להוסיף לפי הטעם.
מקווה שתהנו מהמרק הזה כמו שאני נהנית ממנו,
הוספתי מספר תמונות של התהליך לנוחיותכם.
בתאבון :)