אחד ה-מתכונים הממכרים הכיפים הקלים והיפים להכנה שיש!
איך מתחילים?
מקלפים חצי ק״ג תפו״א ומרתיחים אותם בסיר עם מים למשהו כמו חצי שעה (עד שיתרכך)
לאחר מכן נשפוך את כל הנוזלים החוצה שיהיו בלי מים על מנת שתפו״א יהיה מספיק יציב לעטוף את המוצרלה שלנו.
מועכים היטב את תפו"א כשהם עדיין חמים.
מתבלים בכפית שטוחה של מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית כרכום.
מוסיפים קמח, ופטרוזיליה קצוצה רק עלים ללא ענפים.
מחכים שיתקרר קצת לפני שמוסיפים את את הביצה (אנחנו לא רוצים שיצא לנו מקושקשת) תפקיד הביצה הוא לחבר את כל המרכיבים ולהדביק אותם יחד.
מערבבים היטב, העיסה צריכה להיות נוחה לעיבוד ולא רכה מידי, אם העיסה מרגישה לכם רכה ולא מתעצבת בקלות הוסיפו מעט קמח ערבבו ובדקו שוב.
חשוב לתת לעיסה להתקרר לפני שנעבוד איתה, להכניס לקירור לשעה במקרר, או פחות במקפיא מה שעובד בשבילכם רק שימו לב שהיא לא חמה שמתחילים את החלק הבא :)
אחרי שהעיסה קרה ומוכנה לעבודה, בעזרת כף אכילה, ניקח כמות קצת פחות מכדור טניס, נשמן מעט את כף היד ע״מ שלא ידבק שלנו, נשטח את העיסה שלנו מעט ונכניס לתוכה בין כדור או שניים של גבינת מוצרלה.
נסגור לקציצה עגולה בצורת כדור, ונניח על משטח או צלחת שפיזרנו בה פירורי פנקו/לחם ונגלגל לציפוי מכל הצדדים.
אחרי סיום כל הכמות, נכניס שוב למקרר להתיצבות בין חצי שעה לשעה.
נחמם שמן עמוק ונטגן עד להזהבה/השחמה,
חשוב: להרים בעדינות כדי לא לפצוע את הקציצה.
הצעת הגשה:
נרסק 4 עגבניות אדומות בשלות, נכניס לסיר עם שמן זית. נוסיף שן שום קצוצה, נתבל במלח מעט פפריקה ופלפל וכ-7 דקות,
מוסיפים עלי בזיליקום לרוטב העגבניות ומצמצמים מעט.
להגיש את הכדורים על רוטב העגבניות ויאמי, פשוט מושלם.
כתבו לי איך יצא :)