את הסלט הזה למדתי להכין בבית. אמא שלי, עליה השלום, היתה מבשלת "גורמה" האוכל שלה היה טעים כאילו יד האלוהים נגעה בה כשהיתה במטבח.
לצערי לא למדתי ממנה את כל מה שבישלה והגעגוע לאוכל שלה גדול עד כאב, אני משתפת כאן באהבה לזכרה של אימי, היפה בנשים, את הסלט שהכי אהבתי לאכול בבית.
למה סלט "סקסי" ? כי כשתכינו לא תמצאו שם מתאים יותר לסלט הזה.
לקחת חציל מהסוג הקל, שטוף, פרוס לעובי של חצי ס''מ או פחות.
להניח את הפרוסות על מגש מרופד בנייר סופג.
לפזר מלח.
רצוי לייבש בשמש אם אפשר.
לנער מעט את המלח, ולטגן בשמן רגיל עמוק עד לצבע כהה, לא שרוף, להניח במסננת.
עד השלב הזה אפשר להכין לילה לפני ההגשה ולהשאיר במסננת על גבי קערה לכל הלילה.
שלב התיבול
בקערה עמוקה נניח את החצילים המטוגנים ונפזר מעל כפית פפריקה, כפית כמון, מיץ מלימון שלם.
נוסיף פטרוזיליה קצוצה, עלים משניים שלושה גבעולים.
1-2 שיני שום, כתוש או קצוץ דק
לערבב תוך כדי הקפצת הכלי עדיף לא בעזרת כף כדי שפרוסות החציל יישארו שלמות.
ממליצה להכפיל כמויות זה כל כך טעים
הכנתם? שתפו...
בהצלחה