אופן ההכנה:
1. בתוך קערת המיקסר שמים - קמח+סוכר+מלח+שמרים מערבבים מעט מוסיפים מים ביצה ושמן (לא שמים את כול המים בבת אחת אלא משאירים קצת בצד)
2. מתחילים לעבבב עם מהירות נמוכה מערבבים 2 דק' עד שהתערובת תתאחדה. אם בתחתית של הקערה נשאר קמח או שהוא לא התחבר זה סימן שצריך להוסיף את המים קצת מים (אבל אם אחרי 2 דקות אין קמח בתחתית אז אין צורך להוסיף מים)
3. עוברים למהירות הבאה ומערבבים קרוב ל-10 דקות עד שהבצק התאחד הוא חלק קצת דביק ונפרד מהדפנות של הקערה.
5. מקמחים מעט את משטח העבודה ומקפלים את הבצק כמו ספר (3 -2 קיפולים זה מספיק) למעצבים לצורה של כדור.
6. לוקחים קערה ומקמחים אותה מעט בתוך הקערה את הבצק ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח של הבצק
7. אחרי התפחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים לצורה הרצויה
8. ומעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (ומכסים במגבת) ונותנים התפחה של חצי שעה.
9. מברישים בביצה טרופה ושומשום
10. מתחילים לאפות בתנור שחומם מראש על 180 במשך 20 דק' לאחר מכן מסובבים את התבנית וממשיכים לאפות ל-10 דקות נוספות בחום של 170
מצננים ומגישים
בתאבון!