* מתאים לתבנית אינגלייש קייק חצי *
לעוגה:
בקערה אחת מערבבים את כל היבשים עד איחוד מלבד הסוכר וניל( קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה וסודה לשתייה).
ובקערה השנייה מערבבים את כל הרטובים וסוכר וניל עד איחוד. בעזרת מרית, מאחדים את שני הקערות בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים מיד לתבנית אינגלייש קייק משומנת.
אופים בחום 175 מעלות ל 35-45 דקות ובודקים עם קיסם. הקיסם צריך לצאת יבש עם מעט פירורים לחים, כך יודעים שהעוגה מוכנה. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים עד קירור מוחלט.
ציפוי טופי קרמל:
מחממים את השמנת במיקרו בפולסים קצרים. השמנת צריכה להיות חמה מספיק, כמעט רותחת.
מכינים את הקרמל - בצלחת שמים את החמאה הרכה והסוכר. ומחממים על הגז בלהבה גבוהה/בינונית עד להמסה מלאה של הסוכר וקבלת צבע עיברי יפה של קרמל- זהירות לא לשרוף יותר מידי!!
כשהקרמל מתחיל לעלות אדים ועשן מנמיכים את האש מערבבים כל הזמן.
מוסיפים באיטיות ובהדרגה תוך כדי ערבוב, את השמנת החמה. בזהירות הקרמל רותח, עד איחוד ממשיכים לערבב ומידי פעם עוצרים בודקים אם הקרמל מבעבע.
כשהקרמל מתחיל לבעבע עוצרים ומורידים אותו מהאש. לאחר שהקרמל התקרר מעט מעבירים אותו לשק זילוף ולמקרר.
מומלץ להכין את הטופי קרמל יום קודם לקירור מוחלט ולהתייצבות מלאה של הקרמל.
לסיום: מזלפים את הקרמל קר על עוגה קרה לחלוטין ומגישים.
הצעה לקישוט: מזלפים מעט שמנת מוקצפת לעיטור ומקשטים בשברי ברס מצופים זהב.
בתאבון