הכנות מקדימות:
קוצצים את שערות הקדאיף דק דק
ממיסים 150 גרם גבינה ושופכים על השערות ומעסים היטב.
מכינים סירופ מכוס סוכר, כוס מים, רבע לימון ומעט תמצית וניל.
לוקחים רבע כוס סירופ (בעודו חם) ומוסיפים לשערות קדאיף.
אופן ההכנה:
משמנים מחבת עם מעט חמאה, מפזרים באופן אחיד שכבה של שערות קדאיף, מעליה מניחים חתיכות מגבינת מוצרלה (עדיף לקנות מוצרלה מפוררת לשם הנוחות), לאחריה מניחים נגיעות של גבינת ריקוטה ולבסוף שכבה נוספת את שערות קדאיף.
לאחר מספר דקות (אפשר לבדוק עם סכין) שהשכבה התחתונה מוכנה, הופכים את הכנאפה עם צלחת ומניחים אותו חזרה במחבת כך שהשכבה התחתונה כלפי מעלה.
לאחר 2,3 דקות נוספות ניתן להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל את הפיסטוק הטחון וסירופ סוכר לפי הטעם.
בתאבון