אופן הכנה עוגיות
1. במיקסר עם וו גיטרה, לערבב חמאה, סוכרים, וניל ומלח עד שהתערובת במרקם של קרם/משחתית
2. מוסיפים ביצים ומערבבים להטמעה
3. את הקקאו והקמח לערבב יחד לתערובת אחת ומשם מוסיפים כל פעם כף תוך כדי עירבול (כדי למנוע השפרצות מחוץ לקערה וכדי להגיע למרקם רצוי)
4. להוסיף אבקת סודה לשתיה.
5. להרטיב ידיים וליצור עיגולים בגודל של 5 ס״מ (או כל גודל שרוצים)
6. לשטח על היד את הכדור, במרכזו לשים את הפרלין/המילוי שבחרנו לסגור מסביב ולכדרר
7. לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 12-13 דק.
8. העוגיה יוצאת עדיין רכה מהתנור ולאחר קירור מתייצבת! לא להתפתות להרים כשחם לתת צינון מלא
מלית
מקציפים את השמנת למשך 10 שניות על רמה בינונית ומוסיפים את האינסטנט לקצף יציב
מזלפים על עוגייה במרכז (לא עד הקצה) ומכסים עם עוגיה נוספת ולוחצים עד שהקרם מגיע לקצה.
מקפיאים כ-3 שעות עד להתקשות.
אם רוצים ציפוי מתקשה
400 גרם שוקולד לבחירה
40 גרם חמאת קקאו
1. להמיס יחד במיקרו בפולסים של 20 שניות עד לתערובת אחידה
2. לטבול את הקוקיגלידה הקפואה ולהניח על נייר אפייה להתייצבות
הצעות לשיפור
*במלית הקרם ניתן לשים אינסטנט לבן מחנות אפיה ולהוסיף נוטלה
*ניתן לעשות יותר בלילה למילוי רק לשמור על יחס של 10 אחוזים חמאת קקאו מתוך כמות השוקולד
*אם החמאה קרה ניתן לחמם 10 שניות במיקרו
*כאשר שמים קוביות משוקולד פרה רצוי לשים 2-3 קוביות בטור
*אם אין ביצים L ניתן לשים 2 M
*אפשר לזלף שוקולד מתקשה בצורה מבולגנת על הקוקיגלידה המצופה
*אם רוצים גודל אחיד לוקחים רינג ממתכת ופשוט קורצים מהעוגיות כשהן עוד רכות
תהנו!!