כדי להכין פסטה איטלקית אמיתית אין צורך בשימוש בשמנת לבישול, הפסטה תצא קרמית ומושלמת אבל שימו לב לצעדים
1. הרתיחו סיר עם מים ותוסיפו לו את המלח
2. גרדו את גבינת הפקורינו לתוך כלי
3. כשהמים רותחים הכניסו את הפסטה למים, חפשו על אריזת הפסטה את מספר הדקות שצריך לבשל אותה ובשלו 2 דקות פחות, לדוגמא אם כתוב 9 דק׳ תשאירו את הפסטה במים 7 דקות (לא לזרוק את המים של הפסטה זה המפתח למנה)
4. בשלו את הפלפל השחור על מחבת יבש 2 דקות על אש קטנה, ע״מ לפתוח את הטעמים של הפלפל ,אתם תריחו את זה :)
5. הוסיפו כוס מהמים של הפסטה למחבת ותנו לפלפל להיפתח במים
6. כשהפסטה מוכנה הוסיפו אותה אל המחבת עם עוד חצי כוס מים, שיפכו עוד חצי כוס מים לכלי של הגבינה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד (ראו בתמונות)
7. כבו את הגז, הוסיפו את הגבינה ערבבו כבערך 2 דק עד לקבלת קרם במחבת
בתאבון :)