בשביל להכין פירה בטטה לאנשים הרגישים ללקטוז ניתן להחליף את החמאה ב״גהי״ (לאלה שלא מכירים חמאה מזוקקת שלא מכילה את האלרגן החלבי), במקום חלב ניתן להשתמש בחלב שקדים, חלב אגוזים וכו׳
קלפו את הבטטות בעזרת קולפן ידני, הביאו סיר מים גדול לרתיחה על אש גבוהה.
יש כמה אפשרויות כיצד להכין ולבשל בטטות, אבל אנחנו מוצאים שהתהליך הקל ביותר הוא להרתיח. ניתן גם להכניס לתנור בתוספת שמן זית תהליך זה נותן לבטטה טעם מתוק ועמוק יותר.
חתכו את תפוחי האדמה לקוביות בבינוניות והניחו אותם בסיר, מבשלים את הבטטות בערך 20 דקות, שימו לב שבטטות מתרככות יותר מהר מאשר תפוחי אדמה.
מסננים את הבטטות מעל מסננת, עכשיו כשיש לכם בטטות חמות ונימוחות, הגיע הזמן לקבל פירה בטטה מושלם.
ישנן כמה דרכים לעשות זאת, אך זה מסתכם בהעדפה במרקם, מי שאוהב את זה מעוך ולא טחון לגמרי עדיף להשתמש במזלג או במועך ידני.
לקבלת עקביות חלקה וקרמית במיוחד, תרצו להשתמש במיקסר ידני או במעבד מזון. ודאו שאתם לא טוחנים את הפירה יותר מדי במעבד המזון בכדי שלא יקבל מרקם גרברי.
לאחר מכן, הוסיפו את החמאה והחלב לתערובת והמשיכו לערבב עד לקבלת קרם.
בפירה בטטה קלאסי מוסיפים מלח ופלפל שחור (אנחנו מעדיפים גרוס) לפי הטעם ומערבבים היטב
פירה בטטה שום ועשבים: הוסיפו לתערובת שום טחון מוקפץ יחד עם כמה עשבי תיבול כמו עירית, פטרוזיליה או טימין.
פירה בטטה מעושן וחריף: הוסיפו 1/4 כפית אבקת צ'ילי, פפריקה מעושנת, כוסברה טחונה ופלפל צ'ילי צ'יפוטלה טחון.
זהו מה שנשאר לנו זה להגיש, מניחים את הפירה בטטה בצלחת, למשקיעים בינינו ניתן לשים רינג ולשים את הבטטה בפנים על מנת לקבל צורה עגולה ומושלמת.
מומלץ לפזר מעל מפזרים פיסטוקים קצוצים או פטרוזיליה טריה ומגישים! משהו בשילוב של הירוק והכתום עושה לנו שמח בלב :)
בנוסף להיותו טעים בטירוף, בטטות עשירות להפליא בבטא-קרוטן, נוגד החמצון האחראי לצבע הכתום הבהיר של הירק. למעשה, כוס אחת (200 גרם) בטטה כתומה אפויה עם הקליפה מספקת יותר משבע פעמים את כמות הבטא-קרוטן שהמבוגר הממוצע זקוק לה ביום. עוד יתרונות: מזין מאוד, משפר את בריאות המעיים, משפר את תפקוד המוח, תומך במערכת החיסונית.