רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פירה בטטה
מתכון

פירה בטטה

כ-40 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

פירה בטטה, תוספת פשוט מושלמת. עשירה קרמית ומשתלבת היטב עם כל מנה עיקרית, רק 4 מרכיבים פשוטים כדי להכין את המתכון הקל והטעים הזה.

בשביל להכין פירה בטטה לאנשים הרגישים ללקטוז ניתן להחליף את החמאה ב״גהי״ (לאלה שלא מכירים חמאה מזוקקת שלא מכילה את האלרגן החלבי), במקום חלב ניתן להשתמש בחלב שקדים, חלב אגוזים וכו׳

כל פירה בטטה מתחיל ב… צודקים! בטטות

  1. קלפו את הבטטות בעזרת קולפן ידני, הביאו סיר מים גדול לרתיחה על אש גבוהה.

  2. יש כמה אפשרויות כיצד להכין ולבשל בטטות, אבל אנחנו מוצאים שהתהליך הקל ביותר הוא להרתיח. ניתן גם להכניס לתנור בתוספת שמן זית תהליך זה נותן לבטטה טעם מתוק ועמוק יותר.

  3. חתכו את תפוחי האדמה לקוביות בבינוניות והניחו אותם בסיר, מבשלים את הבטטות בערך 20 דקות, שימו לב שבטטות מתרככות יותר מהר מאשר תפוחי אדמה.

  4. מסננים את הבטטות מעל מסננת, עכשיו כשיש לכם בטטות חמות ונימוחות, הגיע הזמן לקבל פירה בטטה מושלם. 

הכנת הפירה ,מועכים בטטות! איזה כיף 

  1. ישנן כמה דרכים לעשות זאת, אך זה מסתכם בהעדפה במרקם, מי שאוהב את זה מעוך ולא טחון לגמרי עדיף להשתמש במזלג או במועך ידני.

  2. לקבלת עקביות חלקה וקרמית במיוחד, תרצו להשתמש במיקסר ידני או במעבד מזון. ודאו שאתם לא טוחנים את הפירה יותר מדי במעבד המזון בכדי שלא יקבל מרקם גרברי.

  3. לאחר מכן, הוסיפו את החמאה והחלב לתערובת והמשיכו לערבב עד לקבלת קרם. 

תיבול פירה בטטה לפי הטעם

  1. בפירה בטטה קלאסי מוסיפים מלח ופלפל שחור (אנחנו מעדיפים גרוס) לפי הטעם ומערבבים היטב

למי שרוצה לגוון הנה מספר אופציות שהכנו עבורכם:

  • פירה בטטה שום ועשבים: הוסיפו לתערובת שום טחון מוקפץ יחד עם כמה עשבי תיבול כמו עירית, פטרוזיליה או טימין.

  • פירה בטטה מעושן וחריף: הוסיפו 1/4 כפית אבקת צ'ילי, פפריקה מעושנת, כוסברה טחונה ופלפל צ'ילי צ'יפוטלה טחון.


זהו מה שנשאר לנו זה להגיש, מניחים את הפירה בטטה בצלחת, למשקיעים בינינו ניתן לשים רינג ולשים את הבטטה בפנים על מנת לקבל צורה עגולה ומושלמת.

מומלץ לפזר מעל מפזרים פיסטוקים קצוצים או פטרוזיליה טריה ומגישים! משהו בשילוב של הירוק והכתום עושה לנו שמח בלב :)

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת פירה בטטה

פירה בטטה, לא רק טעים גם מצויין לילדים ולמבוגרים

בנוסף להיותו טעים בטירוף, בטטות עשירות להפליא בבטא-קרוטן, נוגד החמצון האחראי לצבע הכתום הבהיר של הירק. למעשה, כוס אחת (200 גרם) בטטה כתומה אפויה עם הקליפה מספקת יותר משבע פעמים את כמות הבטא-קרוטן שהמבוגר הממוצע זקוק לה ביום. עוד יתרונות: מזין מאוד, משפר את בריאות המעיים, משפר את תפקוד המוח, תומך במערכת החיסונית.

פירה בטטה, לא רק טעים גם מצויין לילדים ולמבוגרים

שאלות נפוצות להכנת המתכון

בטטה מכילה סוג מיוחד של עמילן המכונה עמילן עמיד. עמילן זה אינו מתפרק ונספג במלואו בגוף. במקום זאת, הוא מגיע למעי הגס שבו הוא הופך למקור חומרים מזינים ל "חיידקים הטובים״ במעיים שלנו. מחקרים מראים כי לעמילן עמיד ליתרונות בריאותיים רבים, כולל הפחתת עמידות לאינסולין, אשר משפר את את בקרת הסוכר בדם.
התשובה היא כן! רק דאגו לאחסן אותם במיכל סגור הרמטי או בשקית גדולה הניתנת לסגירה חוזרת. הם יכולים להיות קפואים עד 5 חודשים. אבל אין כמו לאכול את הפירה חם מהסיר!
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
Guy632
Guy Shtern

לא תהיה בעיה להחליף את החלב במשקה סויה, נכון?


דווח לנו
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות