רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
ערמונים בתנור
מתכון

ערמונים בתנור

כ-5 דקות קל כשר פרווה

אופן ההכנה

ערמונים קלויים בתנור שנהדר להגיש כתוספת למרק

אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מערמונים היא לצלות אותם. ערמונים קלויים, שהם מרים בעודם נאים, בעלי טעם עדין ומתוק עדין עם מרקם רך הדומה לבטטה. הם פופולריים במיוחד בחגים ופשוטים מאוד להכנה בבית.

יש הטוענים שהטכניקה הטובה ביותר לצלות ערמונים היא על גחלים לוהטות, או באח או בבור צלייה חיצוני. כשזה לא אפשרי, האיטלקים צולים אותם על מבער גז במחבת ברזל פשוטה עם תחתית מחוררת, מה שמאפשר ללהבות לגעת בערמונים. אל תדאגו גם התנור עושה עבודה מצויינת!

ניתן לאכול ערמונים קלויים לבד כנשנוש חורף חגיגי או כפינוק שלאחר הארוחה. הם הולכים טוב עם כוס יין לבן או רוזה.

וכמו גם להשתמש בהם במספר מתכונים נוספים

 

איך מכינים ערמונים בתנור?

  1. מניחים את הערמונים על צידם השטוח בשכבה אחידה בתוך תבנית.
  2. בעזרת סכין חוצים את קליפת הערמונים לאורכה מבלי לפגוע באגוז עצמו.
  3. מכניסים את האגוזים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-30 דקות, עד שקליפת הערמונים נפתחת.
  4. מוציאים את הערמונים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט.
  5. מוציאים את האגוז מהקליפה ומגישים.

 

הצעת הגשה לערמונים בתנור

לא צריך יותר מידי, הגישו חם כנישנוש מול הטלווזיה עם שוקו חם, הנאה מובטחת!

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(2.6) | 56 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת ערמונים בתנור

השתמשו בערמונים טריים

אם אתם רוצים את התוצאות הטובות ביותר, השתמשו בערמונים טריים שאינם מיושנים או, לא עלינו, רקובים.

השתמשו בערמונים טריים

חתכו את הערמונים בעדינות

קחו סכין וחתכו צורת X רדוד בצד השטוח של כל ערמון לפני הצלייה וזה בכדי למנוע מהם להתפוצץ בתנור.

חתכו את הערמונים בעדינות

ערבבו את הערמונים מדי כמה זמן

ערבבו את הערמונים בעודם בתנור / במחבת כדי לקדם בישול אחיד ולמנוע שריפה מצד אחד.

ערבבו את הערמונים מדי כמה זמן

המתינו להתקררות הערמונים

המתינו מספר דקות עד שהערמונים יתקררו לאחר האפייה, ואז הסירו את הקליפות. זה יגן על האצבעות שלכם מפני צריבה וכוויה במהלך הקילוף.

שאלות נפוצות להכנת המתכון

ערמונים בצלייה בתנור מעצימים את טעמם האגוזי הטבעי והופכים אותם לפריכים מבחוץ תוך שמירה על קרם מדהים ונימוח מבפנים.
יש לפרוס ערמונים עם סכין חדה בצד אחד לפני הצלייה כדי למנוע מהם להתפוצץ בתנור
מכיוון שלערמונים יש טעם מדהים ומרקם מטריף, עדיף להשתמש בסוג זה של אגוז ולא לנסות עם סוגים שונים. בסופו של דבר, זה בדיוק מה שאנחנו מנסים להשיג מהמתכון הזה.
תדעו שהערמונים מוכנים כשתראו שקליפות הערמונים מתחילות להתפצל והחלק הפנימי רך וזהוב.
חד משמעית כן, שאריות ערמונים קלויים אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 5 ימים. אבל אין כמו לאכול את זה חם!
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות