אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מערמונים היא לצלות אותם. ערמונים קלויים, שהם מרים בעודם נאים, בעלי טעם עדין ומתוק עדין עם מרקם רך הדומה לבטטה. הם פופולריים במיוחד בחגים ופשוטים מאוד להכנה בבית.
יש הטוענים שהטכניקה הטובה ביותר לצלות ערמונים היא על גחלים לוהטות, או באח או בבור צלייה חיצוני. כשזה לא אפשרי, האיטלקים צולים אותם על מבער גז במחבת ברזל פשוטה עם תחתית מחוררת, מה שמאפשר ללהבות לגעת בערמונים. אל תדאגו גם התנור עושה עבודה מצויינת!
ניתן לאכול ערמונים קלויים לבד כנשנוש חורף חגיגי או כפינוק שלאחר הארוחה. הם הולכים טוב עם כוס יין לבן או רוזה.
וכמו גם להשתמש בהם במספר מתכונים נוספים
לא צריך יותר מידי, הגישו חם כנישנוש מול הטלווזיה עם שוקו חם, הנאה מובטחת!
אם אתם רוצים את התוצאות הטובות ביותר, השתמשו בערמונים טריים שאינם מיושנים או, לא עלינו, רקובים.
קחו סכין וחתכו צורת X רדוד בצד השטוח של כל ערמון לפני הצלייה וזה בכדי למנוע מהם להתפוצץ בתנור.
ערבבו את הערמונים בעודם בתנור / במחבת כדי לקדם בישול אחיד ולמנוע שריפה מצד אחד.
המתינו מספר דקות עד שהערמונים יתקררו לאחר האפייה, ואז הסירו את הקליפות. זה יגן על האצבעות שלכם מפני צריבה וכוויה במהלך הקילוף.