ההכנה:
1. במחבת עמוקה על אש בינונית מרססים עם תרסיס השמן, ומטגנים קלות את החצילים.
2. מוציאים את החצילים מהמחבת, מרבסים שוב עם תרסיס השמן ומטגנים את הבצל והשום לריכוך ושקיפות.
3. מוסיפים את הפטריות, הפלפל החריף, העגבניות, הרסק, הכמון, הפלפל שחור, הפפריקה המתוקה והמלח.
מערבבים טוב לתערובת אחידה.
4. מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש, ומחזירים את החצילים ומערבבים.
5. נותנים בישול לעוד 5-6 דקות ומערבבים מידי פעם.
6. סוגרים ונותנים שיתקרר. מעבירים לקופסת איחסון ומכניסים למקרר עד להגשה.
** הסלט טוב ל-3-4 ימים.