עוגת גבינה בקטיפה אדומה, שילוב של 2 מתכונים קלאסיים, עוגת הגבינה האהובה, עם עוגת ושוקולד נימוחה שמתחברים יחד ליצירה חדשה ומרגשת. חגיגית יפה, ולא מסובכת, אל תתנו למראה המרגש, ורשימת המצרכים לבלבל, היא באמת קלה. בגלל שששתי השכבות הראשונות של העוגה יחסית כבדות, שוקולד וגבינה, את הציפוי החלטתי להשאיר קליל, אני מקציפה שמנת מתוקה, רק עד שהיא קציפה קלילה ואוורירית והקישוט זה פרחים טריים! פרחים אכילים שאפשר לקטוף מהגינה... וכך נתתי לעוגה מראה אביבי, קליל, ויוקרתי.
ההכנה:
את הפרחים המסוכרים מכינים יום קודם.
מנגבים בעדינות את הפרחים ומוודאים שהם לא נגועים. מורחים אותם בחלבון עם מברשת וטובלים, בסוכר לבן. בתנור שחומם 70 מעלות מייבשים את הפרחים כל הלילה.
תבנית עגולה בקוטר ,24' התחתית מרופדת בנייר אפיה והשוליים משומנים קלות.
תחתית שוקולד: מקציפים את הביצה עם הסוכר עד שהביצה בהירה והכפילה את נפחה
בזרימה איטית מוסיפים את השמן.
את הקמח קקאו ואבקת אפיה מערבבים יחד בקערה נפרדת, ומערבבים עם הביצה המוקצפת, רק עד שהיבשים נבלעים, מוסיפים את החלב ומערבבים. ובסוף מוזגים את המים הרותחים, מערבבים לבלילה חלקה וכהה. אופים בתנור שחומם מראש ל 150 כ10 דקות, עד שהעוגה תתייצב מהצדדים אך המרכז יהיה מאוד רך, מקררים את העוגה כ20 דקות לפני הוספת השכבה השנייה.
בינתיים נכין את הקטיפה האדומה,
בקערה נטרוף יחד את הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, קקאו, תמצית וניל, והצבע האדום, לבלילה קלילה ובצבע אחיד. נמזוג מעל בסיס השוקולד ונחזיר לתנור החם לעוד 12 דקות. מכבים את התנור מבלי להוציא את העוגה לשעה נוספת. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לחלוטין בטמפרטורת החדר, כשהוא בטמפרטורה הנכונה מכניסים למקרר לשעה נוספת.
הקציפה:
אנחנו רוצים קצפת רכה וקטיפתית, אז נקציף יחד עם האבקת סוכר במהירות נמוכה במכונה עד שהיא מתייצבת, כשמרמים את המטרפה נוצר מעין כרבולת נופלת. או שנקציף ביד למספר דקות. נמזוג את הקציפה במרכז העוגה ונפזר אותה מעל על ידי טלטול עדין. נחזיר את העוגה למקרר להתייצבות אחרונה.
מקשטים עם הפרחים המסוכרים במרכז העוגה.